Mundo Deportivo (Barcelona)

“Recuperare­m la grandesa”

Antoni Aiguadé, president del Balaguer, es va fer càrrec del club en un moment molt difícil “Entenc la frustració de molts socis, però estic convençut que li donarem la volta a la situació esportiva”

- Toni Laso

L’afició futbolísti­ca a Balaguer no entén res. Des de fa cinc anys no surt de la seva sorpresa: l’equip que té en les seves vitrines una Copa Catalunya guanyada al FC Barcelona, que ha vist Mourinho a la banqueta del seu camp, que ha disputat fases d’ascens a Segona Divisió B i que durant 30 anys ha estat considerat com el segon club futbolísti­c de la província de Lleida, es veu passejant per la Primera Catalana amb més pena que glòria. “És veritat. Som el Balaguer, però no es pot viure de records. La nostra afició està sofrint molt perquè ha vist a aquest equip fer grans coses i ara porta uns anys molt dolents. Però estic convençut que molt aviat recuperare­m la grandesa perduda”. Tot això ho diu Antoni Aiguadé, president de l’entitat. Un mandatari que va entrar gairebé de rebot al món del futbol. “Em van proposar treure endavant el club en uns moments complicats, tant a nivell esportiu com econòmic. Vaig acceptar perquè soc de Balaguer i perquè el club estava molt malament en tots els aspectes”.

Recompondr­e la situació

En efecte, Aiguadé va recompondr­e la pobra situació econòmica, va equilibrar l’entitat i va apostar pel retorn a Tercera Divisió de forma immediata. Però no és fàcil. La temporada anterior ho va tenir a les seves mans, però “vam cometre errors imperdonab­les dels quals hem après molt. El futbol no és fàcil per a ningú. El Balaguer és un club que compleix amb els seus compromiso­s sempre. Paga puntual i amb generosita­t tenint en compte els pressupost­os que es poden moure en aquesta categoria. Però els resultats no arriben i aquí és on hem de millorar per a la propera temporada”, puntualitz­a el president del club de la Noguera.

Es clar que per ascendir caldrà apostar fort i Aiguadé assegura que “el nostre objectiu no és un altre que l’ascens a Tercera, categoria de la qual no havia d’haver-se mogut el Balaguer. Per això, ara cal assegurar la permanènci­a, però ja estem treballant en el projec- te de la propera temporada. Volem tornar a ser el segon club futbolís- tic de les comarques de Lleida”.

Fàcil no serà, perquè la compe- tència serà dura. En aquests mo- ments hi ha altres quatre clubs lleidatans en la categoria i, de no descendir cap, la propera campa- nya comptarà amb un o dos més. Un detall aquest que a Antoni Ai- guadé li preocupa perquè “Lleida és el que és i té els futboliste­s que té. Si hem de buscar jugadors de Barcelona, de Tarragona o anar a Aragó, el pressupost es dispara. Ja ho sabem tots. Per aquest motiu, hem de convèncer els futboliste­s sobre la base d’un projecte seriós, gestió seriosa i ambició esporti- va”, afegeix el president.

El Balaguer vol recuperar im- mediatamen­t el pedigrí que ha anat perdent en l’últim lustre i Ai- guadé espera ser un dels artífexs d’aquest èxit. “L’afició no està contenta. Ho entenc. Uns m’abor- den pel carrer i em diuen que me’n vagi i així sofriré menys i uns al- tres m’animen a seguir. Tots, en general, volen el millor per al club i entenc la frustració de molts so- cis i seguidors, però estic conven- çut que li donarem la volta a la si- tuació esportiva actual molt ràpid”. Que així sigui, pensen a la capital de la Noguera

 ?? FOTO: TONI LASO ?? Antoni Aiguadé El president del Balaguer vol retornar l’equip a Tercera
FOTO: TONI LASO Antoni Aiguadé El president del Balaguer vol retornar l’equip a Tercera

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain