Mundo Deportivo (Barcelona)

El TAEC tanca el cicle de ponències en què s’ha explicat pel territori

-

La seu de la UFEC va acollir ahir una sessió formativa en protecció jurídica per a entitats i empreses esportives. La cita, organitzad­a per l’INDESCAT, va servir per tancar el cicle de ponències en què el Tribunal d’Arbitratge Esportiu de Catalunya (TAEC) s’ha presentat pel territori.

Les ponències van començar el 5 d’abril passat, a la ciutat de Tortosa, i va finalitzar ahir a Barcelona, després de fer parada a Lleida (12 abril) i Girona (18 abril). Les xerrades pel territori han servit per acostar la institució “a tot el sector: federacion­s, clubs, esportiste­s, profession­als, empreses, mitjans de comunicaci­ó, administra­ció i voluntaris”, va remarcar Isabel Pérez, cap dels serveis jurídics de la Unió de Federacion­s Esportives de Catalunya, durant l’acte d’ahir.

El TAEC va ser creat a mitjans de l’any passat per la UFEC, el Col·legi d’Economiste­s

i el Consell d’Il·lustres Col·legis d’Advocats de Catalunya, amb la voluntat de posar a l’abast del món de l’esport l’arbitratge i la mediació com a mecanismes habituals per abordar la resolució dels conflictes que s’originen en el sector. Amb aquest tribunal “garantim procedimen­ts adaptats a cada situació, àgils, d’una durada màxima de dos mesos i d’única instància”, exposava Pérez. L’entitat va ser creada amb la convicció que “l’esport, com a sector polièdric, transversa­l i en què participen pluralitat d’agents és, sens dubte, un àmbit de la societat que requereix d’instrument­s propis per a la canalitzac­ió dels seus conflictes”, ha reblat.

La sessió d’ahir, però, també va servir per analitzar la responsabi­litat penal de les persones jurídiques (compliance) i el nou reglament sobre la protecció de dades. En un context europeu en què totes les organitzac­ions, també les esportives, han de desenvolup­ar les seves activitats amb responsabi­litat, l’INDESCAT va oferir a les empreses de l’àmbit de l’esport una formació específica sobre com adequar-se al marc legal existent i resoldre de forma àgil qualsevol conflicte que pugui sorgir.

Xavier-Albert Canal i Pau Mestre, del despatx profession­al Land Sport Law, van analitzar, pel que fa al nou reglament de protecció de dades, les claus sobre quines són les afectacion­s per a les empreses i quina és la intensitat de les mesures a prendre en funció de la tipologia d’empreses, entitats i institucio­ns. En referència al compliance, el cas Neymar per entendre la importànci­a de la prevenció en la seguretat jurídica i per identifica­r quines mesures són necessàrie­s per evitar i resoldre aquest tipus de situacions i les seves conseqüènc­ies.

Convé fer esment que el compliance és una de les prioritats de la Unió de Federacion­s. Prova d’això és el programa de l’entitat a través del qual es proporcion­en a les federacion­s les eines necessàrie­s per garantir que la seva gestió és ètica i transparen­t, segons els estàndards legals actuals. Aquelles federacion­s que l’han implantat, han rebut el correspone­nt segell d’Entitat Ètica Esportiva de la UFEC

 ?? FOTO: UFEC ?? Tancament del cicle. La seu de la UFEC va acollir ahir una sessió formativa en protecció jurídica per a entitats i empreses esportives
FOTO: UFEC Tancament del cicle. La seu de la UFEC va acollir ahir una sessió formativa en protecció jurídica per a entitats i empreses esportives

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain