Mundo Deportivo (Barcelona)

Ilia Khabuliani i Mireia Lapuerta, bronze a la Copa d’Europa de la Corunya

-

333 judokes de 24 nacionalit­ats d’Europa, Àfrica, Àsia i Amèrica del Sud van participar el cap de setmana passat, 19 i 20 de maig, en una nova edició de la Copa d’Europa júnior de Galícia, que va tenir lloc a la Corunya. 10 catalans van participar en aquesta prova puntuable per al circuit mundial sub-21.

Els judokes catalans van obtenir un total de dues medalles. Mireia Lapuerta va aconseguir el bronze a -48 kg, el que representa la seva quinzena medalla en una Copa d’Europa. La judoka del Judo Rei, actual número 12 del rànquing mundial sub-21, va fer un torneig gairebé impol·lut i només va caure derrotada en les semifinals per la russa Ekaterina Dolgikh.

La segona alegria per al judo català va venir de la mà d’Ilia Khabuliani que es va penjar el bronze a -90 kg. Es tracta de la primera medalla en una competició puntuable a nivell mundial que guanya el judoka del Bushido.

De la resta de participac­ió catalana, cal destacar Víctor Barrero a -100 kg i Marta Anton a +78 kg, que van quedar en setena posició. Jazmin Arjona (-63 kg), Paula Roset (-48 kg), Sandra Serapio (-57 kg), Pol Menchaca (-81 kg), Iker Blanco (-73 kg) i Pol López (-66 kg) no van tenir tanta sort i van quedar eliminats en les rondes eliminatòr­ies. Igualment, remarcar també la presència a l’esdevenime­nt de Juan José Tascón i Jose Maria García com a àrbitres i de Manel Cortés com a màxim responsabl­e de l’arbitratge de l’esdevenime­nt