Mundo Deportivo (Barcelona)

Mollerussa està de celebració

L’equip de Josep M. Turull ha pujat a 1a Catalana sense haver perdut cap partit en tota la competició

- Toni Laso

Fa unes setmanes es complien 30 anys de l’històric ascens a Segona Divisió A del CFJ Mollerussa. De la mà de Carles Viladegut a la banqueta i amb Joan Miró com a president, el club de la capital del Pla d’Urgell va aconseguir una fita tan històrica que ningú ni tan sols l’ha igualat. Una població de 8.000 habitants va ascendir a la categoria de plata del futbol espanyol. No és el mateix, però 30 anys més tard, després de moltes vicissitud­s en la seva trajectòri­a, el Mollerussa ha tornat a celebrar un ascens, encara que aquest hagi estat a Primera Catalana. I ho ha fet com els grans. Sense perdre un sol partit. 23 victòries, 11empats i cap derrota. 79 gols a favor i 24 en contra. Uns nombres que demostren clarament la superiorit­at i, sobretot, l’eficàcia, de l’equip que entrena Josep Maria Turull. El veritable artífex d’aquest èxit. Turull està molt feliç perquè “hem aconseguit l’objectiu. Mollerussa, per comarca, per tradició i per història havia d’estar a Primera Catalana. No ha estat fàcil, però crec que mereixíem aquest ascens”, diu l’entrenador lleidatà argumentan­t com a clau per haver ascendit “la capacitat de treball d’un grup jove i ambiciós, que ha sortit en cada partit per la victòria sense especular en cap moment. Ho hem tingut molt clar des de l’inici de la temporada”.

Turull no vol anar més enllà, no obstant això, del moment actual. “Efectivame­nt, estem molt feliços, però el Mollerussa ha de buscar a partir d’ara la seva consolidac­ió en la Primera Catalana. No volem ser un equip ascensor. Ja ho hem viscut anteriorme­nt. Cal consolidar­se per optar a altres objectius més ambiciosos”.

I és que el club de la capital del Pla d’Urgell ha viscut massa embats negatius des del seu gloriós ascens a Segona A. D’aquí la prudència del seu tècnic, que no dona per descomptat la seva continuïta­t encara que “a mi m’agradaria renovar i continuar en aquest projecte. Haig d’asseure’m amb la directiva per planificar el futur, saber de les seves intencions i optar a una competició complicada i molt dura”. I és que el tècnic vol més, però amb pru- dència i tranquil·litat. “Primer, consolidar-nos. Després, no és des- cartable aspirar a Tercera Divisió, però no és fàcil, encara que considero que Lleida necessita un club a Tercera pel bé del futbol lleidatà, dels seus futboliste­s i de l’afició”, re- marca Josep Maria Turull.

De moment, la felicitat ha envaït de nou aquest club. No és l’ascens al futbol profession­al, però per al Mo- llerussa és el retorn a una categoria que hauria de mantenir de forma permanent per ambicionar metes majors en un futur

 ?? FOTO: CARLES PEDROSA ?? El Mollerussa puja a Primera després d’una temporada implecable.
FOTO: CARLES PEDROSA El Mollerussa puja a Primera després d’una temporada implecable.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain