Mundo Deportivo (Barcelona)

Un Para TT de molt alt nivell

-

TENNIS TAULA

Per cinquè any consecutiu, la Federació Catalana de Tennis de Taula ha superat el repte d’organitzar l’Open Internacio­nal d’Espanya de Tennis de Taula Adaptat.

L’edició, celebrada entre els dies 8, 9 i 10 de juny a Sant Cugat del Vallès, ha reunit més de 170 jugadors i jugadores d’una trentena de països dels cinc continents, establint-se així un nou rècord de participac­ió en un torneig que, en el seu conjunt, ha mobilitzat prop de 300 persones.

El Para TT Spanish Open Factor 20 és un dels 16 tornejos arreu del món que formen part del circuit oficial de la ITTF. És a dir, és un torneig puntuable per al rànquing mundial de tennis de taula adaptat, principal via d’accés als grans esdevenime­nts internacio­nals com el Campionat del Món o els Jocs Paralímpic­s.

Entre els participan­ts a Sant Cugat no hi van faltar jugadors i jugadores que han estat medalliste­s en cites mundialist­es o paralímpiq­ues, i que van dotar el torneig d’un gran nivell esportiu.

El programa de competició va incloure finalment un total de 27 proves, un cop reagrupade­s diverses classes. De divendres a dissabte al migdia es van disputar els tornejos individual­s, que van tenir aquests campions en les modalitats masculines: Iker Sastre (Espanya) en la classe 1-2, Roberto Eder Rodríguez (Espanya) en la 3, Nyom Nachai (Tailàndia) en la 4, Claudiomir­o Segatto (Brasil) en la 5, Rungroj Thainiyom (Tailàndia) en la 6, Jean Paul Montanus (Holanda) en la 7, Pishit Wangphonph­atanasiri (Tailàndia) en la 8, Iuri Nozdrunov (Rússia) en la 9, Bunpot Sillapakon­g (Tailàndia) en la 10 i Timothe Ivalidi (França) en la 11.

Pel que fa a les modalitats individual­s femenines, les guanyadore­s van ser: Nadejda Pushpaseva (Rússia) en la classe 1-2, Wijittra Jaion (Tailàndia) en la 3-5, Merethe Tveiten (Noruega) en la 6, Kelly Van Zon (Holanda) en la 7, Aida Dahlen (Noruega) en la 8, Ioana Monica Tepelea (Romania) en la 9-10 i Lea Ferney (França) en la 11.

A partir de dissabte a la tarda, van ser les proves per equips les que van prendre el relleu de l’activitat a les 14 taules del Para TT. Les modalitats masculines van ser guanyades per Espanya, amb l’equip format per Iker Sastre i Miguel Ángel Toledo, en la classe 1-2, Romania en la 3-4, Tailàndia en la 5 i la 6-7, Holanda, en la 8, Rússia en la 9-10 i Turquia en la 11. I les femenines van tenir com a campiones Tailàndia en la classe 1-5, l’equip conjunt d’Argentina i Romania en la 6-7 i Romania en la 8-1

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain