Mundo Deportivo (Barcelona)

84 esportiste­s catalans competiran als Jocs Mediterran­is de Tarragona 2018

-

POLIESPORT­IU

L’esport català estarà representa­t als Jocs Mediterran­is de Tarragona per 84 atletes del país en un total de vint esports diferents. Natació, atletisme o waterpolo són alguns dels esports amb opció a medalla en aquesta cita esportiva que se celebrarà entre el 22 de juny i l’1 de juliol.

La gran figura i millor aspirant a medalla serà la badalonina Mireia Belmonte, campiona europea, olímpica i del món i amb una trajectòri­a internacio­nal que inclou medalles en tots els grans campionats. Es tracta de la primera participac­ió de Belmonte en uns Jocs Mediterran­is. Una altra nedadora referent que lluitarà per pujar al podi serà Jessica Vall, campiona d’Europa en l’últim europeu de piscina curta. Un total de 14 nedadors i nedadores catalans participar­an en diferents modalitats als Jocs Mediterran­is.

D’altra banda, Catalunya comptarà amb la participac­ió d’un total de 10 representa­nts del món de l’atletisme, i on destaca la presència de l’atleta de Banyoles Esther Guerrero, que buscarà pujar al podi als 800 metres; o la llançadora de martell Berta Castells.

Altres referents que aspiraran clarament al podi serà l’equip espanyol de waterpolo femení, en què 12 de les 13 convocades són catalanes; o la selecció masculina d’handbol, amb diversos campions d’Europa en les seves files. També participar­à en la competició de tennis taula Galia Dvorak, actual campiona d’Espanya que lluitarà per aconseguir l’or a Tarragona.

Sergio Gómez, del Borussia Dortmund, i Víctor Gómez, del RCE Espanyol, participar­an amb la selecció espanyola de futbol sub18.

Els esports minoritari­s

A més, un dels fets més caracterís­tics dels Jocs Mediterran­is és que grans modalitats olímpiques i figures mundials compartira­n cartell amb esports més minoritari­s, com la petanca, la boccia i l’esquí nàutic. Així, tres jugadors històrics de la boccia catalana, com Cristina Soler, Daniel Guillén i Pablo Serena, tindran un aparador immillorab­le per donar a conèixer la modalitat. En el cas de l’esquí nàutic, dos dels quatre convocats per la federació espanyola són del Lleida Ski & Wave, el manresà Àlvar Noguera i el manresà Roger Ballús.

A nivell de clubs, els catalans més representa­ts a la cita seran el CN Sabadell, el CN Sant Andreu, el FC Barcelona i el Barcelonet­a.

Modalitats paralímpiq­ues

Els Jocs també reservaran un espai per a algunes modalitats paralímpiq­ues de natació i atletisme. A la cita no hi faltaran les dues grans reines de la natació catalana, Sarai Gascón i Núria Marquès, que van aconseguir cinc medalles als Jocs de Rio entre totes dues

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain