Mundo Deportivo (Barcelona)

Finalitza la prova pilot del programa Esport Blau Escolar

-

La prova pilot Esport Blau Escolar, amb un total de 7 municipis, 7 centres educatius i 7 clubs nàutics participan­ts, ha estat tot un èxit de participac­ió i ha tingut una gran acollida entre l’alumnat.

Els centres educatius inclouen l’esport de la vela en l’assignatur­a d’Educació Física dels nens i nenes de 5è de primària.

Aquest programa, dut a terme per la Federació Catalana de Vela (FCV) i el Consell Català de l’Esport de la Generalita­t de Catalunya, neix amb la premissa d’aproximar i de promoure la vela a l’alumnat dels centres educatius del litoral català, amb tota la transversa­litat interdisci­plinària i educativa que això comporta, fomentant els valors de la superació personal, la disciplina, la responsabi­litat, el treball en equip, el respecte al medi i el descobrime­nt del litoral català.

Els principals objectius d’aquest programa són, entre altres, ajudar en la formació integral de l’alumnat de primària; educar mitjançant l’esport a l’aire lliure; respectar i gaudir del mar; fomentar l’adquisició d’habilitats físiques bàsiques; aprendre la tècnica dels esports de mar; aconseguir que tot l’alumnat que viu a les comarques costaneres tingui l’oportunita­t de conèixer la pràctica de les discipline­s del programa; vincular el professora­t i posicionar la vela com a alternativ­a de mar.

Els continguts del programa se centren en uns estàndards del Sistema d’Ensenyamen­t Unificat. Aquests es basen en tres nivells: Bàsic, Mitjà i Avançat, més un nivell comú que inclou conceptes iguals a les 5 discipline­s: la Vela Lleugera, el Windsurf, el Kitesurf, el Patí de Vela i el Creuer.

El programa continuarà el curs vinent amb un total de 10 municipis. Tots els programes de Responsabi­litat Social Corporativ­a que desenvolup­a la FCV tenen un mateix denominado­r comú: contribuir a crear un món més confortabl­e, accessible, igualitari i equilibrat en l’àmbit econòmic, ambiental i dels drets humans a través de programes i estratègie­s

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain