Mundo Deportivo (Barcelona)

Helena Lloret: “No contemplem res diferent a aconseguir l’or”

-

El compte enrere per a l’inici del Campionat d’Europa de waterpolo de Barcelona arriba al seu final. A partir de demà, la piscina Bernat Picornell es convertirà en la capital mundial d’aquest esport. Durant dues setmanes, els millors equips del continent competiran en les seves aigües pels ceptres europeus masculí i femení.

I no hi ha cap persona amb més ganes i il·lusió per participar a Barcelona 2018 que la jugadora de la selecció espanyola Helena Lloret. L’esquerra del CN Mataró va haver de fer un parèntesi en la seva carrera després de patir un tromboembo­lisme pulmonar que li va fer perdre els Jocs Olímpics de Londres el 2012 i els Mundials de Barcelona l’any següent. Però els quasi cinc anys de dura batalla contra la malaltia no van poder amb la seva força i perseveran­ça, i finalment Lloret va aconseguir tornar a integrar-se a la selecció espanyola, amb la qual va jugar un paper fonamental en els Mundials de Budapest de l’any passat.

“La veritat és que em vaig recuperar ràpid de la malaltia al 2012”, explica Lloret. “Tenia 20 anys llavors. Però la meva forma no era la més adequada per estar a la selecció. Vaig tenir molt mala sort, això és innegable, però ara penso que tot passa per alguna cosa”, afegeix. “Ha estat l’experiènci­a més forta de la meva vida. La que m’ha fet ser la persona que soc i la que va poder finalment jugar a Budapest el 2017”, recorda.

La de Mataró és una de les quatre esquerrane­s que representa­ran Espanya al campionat d’Europa. Un Europeu que considera “molt emotiu” pel fet de jugar-se a casa i per tot el que ha hagut de passar per aconseguir arribar-hi.

Festa del waterpolo català

A més, destaca la “bona preparació, tant física com mental, que ha aconseguit l’equip” i que arriben al torneig amb un objectiu clar: emportar-se l’or. “No contemplem res diferent a aconseguir l’or. El nostre pla A, B i C és guanyar aquest torneig, i qualsevol cosa que no sigui això seria una decepció”.

La selecció espanyola femenina de waterpolo ha quedat enquadrada al grup B de la competició, juntament amb Sèrbia, Rússia, Hongria, Turquia i Alemanya. Un grup “molt emocionant” per a Lloret, amb Rússia i Hongria com a principals rivals per aconseguir una bona classifica­ció de cara a les eliminatòr­ies.

Finalment, Lloret subratlla la “gran repercussi­ó” que està tenint a nivell mediàtic el torneig gràcies a la bona feina per part de l’organitzac­ió i no dubta que serà “una gran festa per al waterpolo català”. A més, la jugadora mataronina anima qualsevol persona que pugui a acostar-se a les piscines, ja que “es tracta d’un esport molt espectacul­ar, i tenim una selecció nacional amb molt de nivell que lluitarà amb tot per aconseguir guanyar el torneig”

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain