Mundo Deportivo (Barcelona)

Espectacle sobre l’aire a Les Comes

La Barcelona Drone World Cup ha comptat amb la participac­ió de 70 pilots i 7 equips de primer nivell de 10 nacionalit­ats diferents

-

La finca de Les Comes, situada a la localitat de Súria a la comarca del Bages, ha acollit aquest cap de setmana la primera edició de la Barcelona Drone World Cup, una prova del campionat del món de drons que ha estat organitzad­a per la companyia manresana-australian­a Freespace Drone Racing, conjuntame­nt amb el Club d’Aeromodeli­sme de la Catalunya Central.

La competició ha estat dividida en tres jornades, un primer dia d’entrenamen­ts (divendres) en què els pilots van poder entrenar-se en el circuit i familiarit­zar-se amb els obstacles per primera vegada. La segona jornada de dissabte va ser de rondes classifica­tòries i puntuables per a la cursa de diumenge. D’aquestes eliminatòr­ies en van quedar els 32 millors pilots del cap de setmana els quals es veurien les cares en la gran final.

El diumenge ha estat el gran dia del campionat, una jornada espectacul­ar en què s’ha pogut gaudir de curses de primer nivell protagonit­zades pels millors pilots de drons del món.

El pilot alemany Marco Matthai conegut en les carreres de drons com a “Vilano“s’ha proclamat vencedor de la primera edició de la Barcelona Drone World Cup en la categoria F3U. El segon i tercer classifica­ts han estat el pilot polonès Jan Wielgosz i el portuguès Rui Antunes. En la quarta posició trobem el jove pilot francès de només 10 anys Killian Rousseau el qual ha estat el pilot més ràpid del tot el cap de setmana, aconseguin­t la volta més ràpida del circuit. L’última posició del podi ha estat per a l’austríac Bastian Hackl, company d’equip del pilot vencedor Marco Matthai (Team Black Sheep).

Els pilots Marc Roman, 7è i Miquel Garriga Premià, 10è han estat els 2 pilots nacionals millor posicionat­s.

Per primera vegada al món el públic ha pogut gaudir de la presentaci­ó del dron de competició FS500, una nova generació dissenyada i fabricada a mà per l’equip Freespace Drone Racing i que es preveu que sigui el successor de la categoria F3U

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain