Mundo Deportivo (Barcelona)

“El Mundial serà tot un èxit, com els JJOO”

-

Els Campionats del Món, que se celebren a Barcelona del 14 al 20 d'octubre, converteix­en la ciutat en la capital mundial de la pilota. Seran 7 dies de competició amb més de 300 esportiste­s profession­als de 14 països diferents. Als frontons olímpics de la Vall d'Hebron es podran veure 14 competicio­ns oficials en 4 modalitats: mà, cesta punta, pala i frontennis. Un total de 160 partits on gaudir de “l'esport més maco del món”, segons Agustí Brugués, president de la Federació Catalana de Pilota. A l'entitat temperen els nervis davant un esdevenime­nt que ha penjat el cartell de tot venut per a les finals.

A punt de començar els Mundials, com van els nervis precompeti­ció?

T'enganyaria si et digués que no hi ha nervis, perquè queden coses per acabar de polir i tenim molta il∙lusió perquè tot quedi molt bé. Ha de ser un èxit com els Jocs Olímpics de Barcelona. Quan ens encarregue­n alguna cosa, som seriosos. Al marge de ser una federació que fem molta conya, hi posem els cinc sentits quan s'ha de treballar. Crec que sortirà un Mundial molt maco. Als JJOO, la final de cesta punta només la va emetre Tele5, a les dues de la matinada en diferit. En canvi ara, TV3 emetrà les 14 finals, a més, cadenes internacio­nals també ens han demanat poder connectar el senyal. Som una federació molt petita, per això ens hem ajudat amb un equip consolidat per acabar d'enllestir tota aquesta feina. Hi ha nervis però calmats. El problema més greu, a hores d'ara, són les entrades. Per a les semifinals i les finals ho tenim tot venut, amb possibilit­at que hi hagi overbookin­g.

La competició reuneix el bo i millor de la pilota. Ens pot explicar què represente­n aquests Mundials?

Per primera vegada a la història jugaran jugadors profession­als. Segurament parlo amb passió, però per a mi la pilota és l'esport més maco del món. Requereix força, habilitat, estètica i astúcia. Si podeu venir a veure els partits del Mundial, veureu que el que dic no és cap tonteria. Gaudireu molt. Tenim un munt de modalitats: des de la mà, que és la mare dels ous, fins a la cesta punta, que és més espectacul­ar. Es veuran partits extraordin­aris a uns preus irrisoris (65 euros per 7 dies/160 partits).

Heu rebut suport de les administra­cions?

Estem encantats amb la implicació de totes les administra­cions. Especialme­nt amb l'Ajuntament, però tant la Secretaria General de l'Esport com la Diputació també s'hi han implicat. Organitzar l'esdevenime­nt és molt car. A més, s'han remodelar les instal∙lacions de Vall d'Hebron, que des dels Jocs de Barcelona no s'havien renovat. Seran el gran llegat per a la ciutat.

Ha estat un camí difícil aconseguir organitzar el

Abans de l'Assemblea de la federació internacio­nal del 2014, l'espanyola ens va comentar que hi havia possibilit­at que el Mundial vingués a Espanya. El president de l'espanyola em va demanar de fer-la a Barcelona. Aquí vam fer les gestions per veure si les administra­cions hi estaven d'acord. Espanya va sortir escollida i vam seguir treballant per donar forma a un projecte, el de Barcelona, que finalment va sortir vencedor gràcies al suport de les institucio­ns de la ciutat. Tenim només dos representa­nts peculiars. Emiliano Skufca, procedent d'Argentina, i el meu fill, Agustí Brugués, que jugarà defensant Estats Units.

Com sortirà guanyant la Federació amb la celebració d’aquest esdevenime­nt?

D'entrada, amb unes noves instal∙lacions a Bac de Roda i a Vall d'Hebron, a nivell material. D'altra banda, traurem profit de la gran promoció que es farà per la televisió, segur que ens ajudarà. Som un esport molt minoritari, amb aproximada­ment tres mil llicències. Estem implementa­ts pel territori en edats joves, a les escoles de molts clubs. Però quan passen els 10-11 anys, canvien d'esport. Amb els governs tripartits, teníem una subvenció de 350 mil euros amb què poder treballar la base. Ara, les institucio­ns ens diuen que hem de buscar patrocinad­ors. Potser amb aquest Mundial podrem trucar a més portes

“Sense les administra­cions, especialme­nt l’Ajuntament de Barcelona, aquest Mundial no seria possible”

 ??  ?? Mundial? Esportivam­ent, quines són les expectativ­es en clau catalana?
Mundial? Esportivam­ent, quines són les expectativ­es en clau catalana?

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain