Mundo Deportivo (Barcelona)

Xarxes i futboliste­s

- Ernest BENACH @ebenach

Arturo Vidal és un futbolista atípic que té un comportame­nt a les xarxes socials caracterit­zat per la seva “sinceritat”. Si està enfadat ho expressa sense manies. Dins dels col∙lectius profession­als que fan ús de les xarxes socials, no hi ha dubte que els qui són a l'elit de l'esport rei han esdevingut autèntics “influencer­s”, sovint amb milions de seguidors i que exposen la seva vida privada d'una manera que contrasta absolutame­nt amb les seves reserves a obrir-se als mitjans de comunicaci­ó més tradiciona­ls. S'ha desenvolup­at en el camp del futbol allò que Donald Trump ha posat en pràctica a la Casa Blanca, jo controlo quan, com i a qui dono la notícia, i ja no necessito els mitjans de comunicaci­ó per arribar al gran públic. O al menys això és el que es pensa el poderós president nordameric­à, i de fet molts futboliste­s. Però les coses no acaben de ser exactament així. Els mitjans encara hi tenen moltes coses a dir, i els periodiste­s un paper fonamental a jugar.

El principal problema derivat de l'ús de les xarxes per part dels futboliste­s acaba sempre al passiu dels clubs que els paguen. I remarco, que els paguen! Perquè si els paguen, per cert d'una manera molt generosa, alguna cosa hi tindran a dir en tot aquest assumpte. Alguns clubs apliquen normes estrictes, d'altres llibertat absoluta fins que topen amb algun conflicte. I ni prohibir, ni deixar fer arregla el problema.

Les xarxes socials han canviat dinàmiques d'una manera radical, i per tant també s'han de tractar diferent. Probableme­nt la solució per evitar conflictes amb, i a, les xarxes passa pel pacte. Un pacte que han de subscriure i assumir jugadors, tècnics i club on es fixin les normes de comportame­nt i on són les línies vermelles. I el pacte significa diàleg i negociació, que per cert, en cap cas poden fer intermedia­ris. Avui el món que progressa funciona d'aquesta manera, amb acord tothom guanya. Difícil? I tant, però no impossible, i en cas que s'arribi a un acord és la solució perfecta

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain