Mundo Deportivo (Barcelona)

El CPA Olot guanya el seu dotzè títol mundial

Amb la plata del CPA Girona, els dos equips catalans han repetit el doblet de l'any passat als World Roller Games de Nanjing, mentre que el Reus Deportiu ha acabat quart

-

Els grups de xou grans catalans han tornat a fer un doblet al Mundial de patinatge artístic. En la prova, que va finalitzar dissabte passat al Vendéspace de Mouilleron le Captif (França), el CPA Olot ha guanyat el seu 12è títol mundial per davant del CPA Girona, mentre el Reus Deportiu ha acabat quart.

“La perfecció no existeix”, explica Ricard Planiol, coentrenad­or de l’equip d’Olot conjuntame­nt amb Ester Fàbrega, però el seu ‘Sense Opcions’ va rebre una esplèndida puntuació per part dels jutges (135,300), que el van recompensa­r amb tres deus en impressió artística. Puntuació amb què superaven l’‘Aquí estic’ del CPA Girona (131,300), que ha repetit el subcampion­at de l’any passat a Nanjing, i al ‘Un Oceano di ricordi’ del Royal Eagles italià (129,700), que s’ha endut el bronze per davant del ‘Hi havia una vegada’ del Reus Deportiu (124,200), que ha actuat el primer i al final ha acabat quart.

Aquest és el dotzè títol mundial que el CPA Olot aconseguei­x en 15 participac­ions i en les tres restants també va pujar al podi amb dos subcampion­ats i una medalla de bronze. Aquests èxits continuats “ens donen molta responsabi­litat”, admet Planiol. Ells mateixos són qui es posen, any rere any, el llistó ben amunt, sabent que tothom —familiars, club i afició— espera el millor de les patinadore­s. “Estem en el punt de mira cada any”, segueix el català, conscient de la necessitat de reduir la pressió a les noies. Tancada la carpeta del 2018, en breu enceten el 2019 amb un idea clara: “no som campiones del món, comencem de zero”, detalla Ricard. Només amb aquesta exigència davant l’enorme responsabi­litat de seguir donant el màxim, és possible acumular el palmarès de les olotines.

El CPA Olot, que al campionat d’Espanya d’aquest any havia estat superat pel CPA Girona, es va recuperar guanyant poc després el títol europeu a Lleida i aquest dissabte ho ha certificat amb la seva dotzena corona mundial. “Aquella derrota ens va anar molt bé”, conclou Planiol.

El patinatge artístic català ha marxat del Mundial amb cinc medalles, l’or de Pau García (Reus Deportiu) en individual júnior, la plata de Pere Marsinyach (Foment Cardoní) en individual sènior, el bronze del CPA L’Aldea en grups de xou petits i l’or i la plata del CPA Olot i el CPA Girona en grups de xou grans

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain