Mundo Deportivo (Barcelona)

Dècada blaugrana

-

Avui toca clàssic, i aquest és un clàssic estrany. Tenim

Messi de baixa, el Madrid pateix una crisi galopant, el Barça encara està cercant la seva identitat, tot i que hi ha símptomes evidents de millora i tots dos clubs tenen algun problema amb jugadors emblemàtic­s. Tot això amb la crisi dels partits a Estats Units de rerefons (el Barça els vol, el Madrid els dol).

Però el millor que podem fer ara mateix és mirar la darrera dècada, què ha passat en aquests 10 anys. I el resultat de l'observació és demolidor.

Deu temporades són 20 partits de lliga. D'aquests el Barça n'ha guanyat 12, el Madrid 4 i els altres 4 han acabat en empat. El global de gols seria un 47 a 25, mentre que en tota la dècada, en 8 temporades el gol averatge particular entre els dos equips ha sigut favorable al Barça i en 2 al Madrid. I som exactament aquí, ni més, ni menys. Ah, i el Barça ha guanyat 7 lligues, 2 el Madrid i 1 l'Atlético. A les 3 que el Barça no ha guanyat ha quedat segon.

Amb això no pretenc ni demostrar eufòria, que prèviament sempre és mala consellera, ni dir que això està fet i que serà fàcil. És més, el partit d'avui és dels més difícils que pot afrontar el Barça per dos motius. El primer és que falta Messi i jo sempre el vull actiu. I el segon és que el Madrid arriba a aquest partit mal ferit, i esdevé més perillós que mai. Dit això, i sabent que les estadístiq­ues són només això, estadístiq­ues, tant de bo que puguem gaudir d'un gran espectacle tots plegats, i que la ratxa dels darrers 10 anys no s'aturi

 ??  ?? Ernest Benach
Ernest Benach

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain