Mundo Deportivo (Barcelona)

Catalunya supera la primera fase amb ple de punts

- Manuel Ayala

Les seleccions catalanes femenines sub15 i sub-17 van finalitzar la primera fase del Campionat d'Espanya de Seleccions Territoria­ls, disputat al Municipal de l'Hospitalet, guanyant els dos partits i, per tant, sumant els sis punts en joc. En el primer matx davant d'Aragó, el combinat sub-15, que dirigeix Mireia Vera, es va imposar per un contundent 6-0, mentre que la sub-17 de Natàlia Arroyo va patir més per doblegar les aragoneses, ja que van haver de remuntar i finalment van guanyar 2-1. En el segon matx contra Canàries els dos combinats van golejar. 4-0 va ser el resultat de la sub-15 i 4-2, el de la sub-17.

L'entrenador­a Mireia Vera va comentar l'alt nivell que ha trobat en el campionat, en la seva categoria, sub-15: “M'ha sorprès el nivell perquè és una categoria molt àmplia. Et trobes jugadores que estan competint amb nois, que encara juguen a futbol 7, algunes que estan en el seu primer any de futbol 11... El nivell és bo, alt”. Al seu torn, Natàlia Arroyo, selecciona­dora sub17, diu que te una assignatur­a pendent: “Volem aconseguir el títol, ja que l'any passat, amb la sub-18, ens vam quedar a les portes”. Enguany, les categories han canviat. La sub-15 és l'antiga sub-16 i la sub-17, la que era sub-18.

Es lesiona Busquets En una acció del joc contra el Farners, el defensa del Vic, Robert Busquets va caure lesionat. Les primeres impression­s apunten que pot patir un trencament dels lligaments encreuats. Encara està pendent de proves per confirmar el diagnòstic però si es confirmess­in els pitjors presagis, estaria entre 6 i 8 mesos de baixa.

Garrido, amb plena confiança

Un cop finalitzat el partit davant de l'Ejea en el qual l'Olot va guanyar per la mínima (1-0), en un partit en què va patir per transforma­r una de les moltes ocasions que va gaudir, l'entrenador dels de la Garrotxa, Raúl Garrido, es mostrava molt satisfet: “Estava convençut que acabaria entrant. L'equip ho fa tot per guanyar i hem tingut la sort d'encertar-ne una. Era merescudís­sim guanyar aquest partit. Estava tranquil perquè l'equip em genera confiança i il∙lusió”.

Satisfacci­ó malgrat l’empat

El Cornellà no va passar de l'empat davant l'Espanyol B (0-0) en un partit en què no va saber aprofitar les ocasions. Tot i això, Xavi Calm, tècnic dels verds, estava content: “Estic molt content amb l'esforç i l'actitud de tot l'equip. Hem estat valents amb pilota davant un gran equip com l'Espanyol B i hem tingut ocasions“.

Suspensió a Tercera

El partit entre el Sauleda i el Lloret B (Tercera Catalana, grup 16) es va suspendre al minut 86 amb 0-2 al marcador. L'àrbitre va fer constar a l'acta que: “Després de l'expulsió d'un jugador de cada equip es va produir una picabarall­a entre el públic dels dos equips i els dos jugadors expulsats i es va fer impossible la continuaci­ó del matx amb normalitat”.

Valoracion­s després del derbi

El derbi barceloní entre l'Horta i l'Europa va finalitzar en taules (1-1). Nacho Castro, entrenador dels hortencs, lamentava no haver sumat els tres punts: “En la primera part, el partit ha estat molt travat i ens han marcat en estratègia. Però quan se'ns ha posat més complicat, l'equip ha donat un pas endavant i hem estat superiors. Per ocasions i per joc hem pogut guanyar. Hem merescut més”.

Al seu torn, David Vilajoana, tècnic dels europeiste­s, donava per bo el punt: “Vist com s'ha desenvolup­at la segona part, hem d'estar contents amb l'empat, perquè després del descans ells han estat molt millor que nosaltres. Ha sigut un partit de dues cares. La primera completame­nt nostra. Amb el 0-1 continuàve­m amb confiança i ben col∙locats però hem encaixat ràpid i han entrat al partit”.

L’Ascó busca golejador

L'Ascó va tornar a caure -ja duu sis derrotes en vuit partits- i ho va fer davant un Terrassa que va ser superior (1-3). Javi García, tècnic dels asconencs, valorava així el partit: “Una derrota més, no volem que l'equip s'acostumi amb això. Crec que hem fet una bona primera part, com havíem pensat, però el descans ens ha fet mal, no hem sortit concentrat­s”. El tècnic assegura que “a l'equip li falta gol” i que “estem treballant fa dies per buscar un jugador que tingui gol. Tenim una setmana per davant, i esperem poder suplir la baixa de Pantoja que marqui la diferència”.

Per la seva part, Cristian García, entrenador del Terrassa, reconeixia que “en la primera part hem fet un sistema que no ens ha anat bé, però a la segona l'hem canviat i ens ha anat molt bé”. Partits entre setmana

Segona B

Peralada-València M . .......... (19/12) 16.00 Divisió d’Honor juvenil Cornellà-Zaragoza ................ (19/12) 19.00 Tercera Catalana

Santjoanen­c-St. Gregori ...... (19/12) 21.00 Navata-Llançà ....................... (20/12) 21.00 Barcelonet­a-Trinidad ........... (20/12) 21.00 Ivars-Torregross­a .................. (21/12) 21.00

 ?? FOTO: GALLARDO ?? La selecció catalana femenina sub-15, imparable Va fer 10 gols en la primera fase
FOTO: GALLARDO La selecció catalana femenina sub-15, imparable Va fer 10 gols en la primera fase
 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain