Mundo Deportivo (Barcelona)

El millor bàdminton sedueix Barcelona

El Barcelona Spain Màsters, prova de la major competició de bàdminton mundial, servirà per potenciar aquesta disciplina a Catalunya i exportar la imatge de Barcelona

-

BÀDMINTON

A mode d’evocació d’un estiu del 92 en què va estrenar-se com a olímpic a Barcelona, el focus del bàdminton mundial torna a situarse aquesta setmana a la capital catalana; on se celebra, per segona vegada, el Barcelona Spain Màsters, una de les proves del major circuit internacio­nal de raqueta amb volant.

Inclosa al Badminton World Tour, i organitzad­a per les federacion­s espanyola i catalana, la competició acull un total de 240 atletes de 35 països diferents per disputar aquesta prova de la categoria WT Super 300. Ho fan en cinc modalitats: individual­s masculins i femenins, dobles masculins i femenins i dobles mixtos. El Centre Esportiu Municipal Olímpics Vall d’Hebron és la seu d’aquest esdevenime­nt, que va arrencar dimarts 19 i que s’allargarà fins a aquest diumenge.

Amb la baixa per lesió de Carolina Marín, màxim exponent del bàdminton nacional, l’al∙licient de la competició se situa a testar, davant d’alguns dels millors jugadors del món, atletes locals com Bernat Amaya, Marc Gallardo, i Blanca i Lara Lucas. Especialme­nt lloable ha estat l’esforç d’aquesta última jugadora, que ha participat en fins a tres modalitats: individual­s, dobles femenins i dobles mixtos. “És un campionat tan important que no hi penses, esgotes les vies per treure-li tot el suc”, explica Lara Lucas, que no ha pogut passar de cap primera ronda, però que s’enduu “una enorme experiènci­a a nivell personal i profession­al”.

Un altre dels incentius del Barcelona Spain Màsters és l’auge que s’espera que provoqui sobre el bàdminton català. Rafael Lucas, president de la federació catalana, es mostra optimista respecte a l’impacte d’aquest torneig: “Després d’anys d’irregulari­tat en el nombre de llicències de bàdminton i el lent creixement dels últims temps, esperem que el Barcelona Spain Màsters acabi de donar una empenta definitiva a la pràctica d’aquest esport a Catalunya”.

Per la seva banda, Marc Gallardo, participan­t en dobles masculins del torneig, es mostra optimista amb sumar més joves a “un esport que potser els és desconegut però que a base d’explorar-lo acaba enganxant”. Aquest efecte retorn cap al bàdminton és la gran recompensa que s’enduu Gallardo. “Més enllà de tenir a casa un acte d’aquestes magnituds, crec que les veritables repercussi­ons cristal∙litzaran a llarg termini”, afirma l’atleta, que com cap dels seus companys catalans no ha pogut passar de primera ronda.

Inversió econòmica sòlida

L’impacte del torneig no s’ha de buscar només a casa nostra. L’any passat, el certamen es va organitzar amb un pressupost de 450.000 dòlars i va facturar més de 31 milions segons David Cabello, president de la Federació Espanyola de Bàdminton, gràcies a la venda dels drets d’emissió a 18 mercats televisius, que van portar el Barcelona Spain Màsters a 400 milions de llars. Enguany, en seran 42 els grups mediàtics que transmetra­n aquest esdevenime­nt que suposa un èxit esportiu, econòmic i mediàtic per a la marca catalana. A Catalunya es pot anar seguint des de l’Esport3 (TV3), Teledeport­e (TV1) i LaLigaSpor­tTV; o bé en viu a l’estadi, ja que l’organitzac­ió ofereix entrades gratuïtes per a qualsevol dels partits

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain