Mundo Deportivo (Barcelona)

11 medalles catalanes

La delegació catalana acumula un històric botí en la temporada de sala

-

Catalunya tanca la temporada de sala amb un balanç pletòric. El cap de setmana passat va finalitzar el campionat d’Espanya tradiciona­l i de tir en sala a Villavicio­sa de Odón. L’esdevenime­nt ha reunit els millors 216 arquers i arqueres de les modalitats tradiciona­ls d’arc Longbow, Nu i Instintiu. L’expedició catalana, constituïd­a per un total de 21 esportiste­s que han viatjat fins al complex esportiu de la Universita­t Europea de la localitat de Madrid.

La competició va finalitzar amb uns brillants resultats. Un total de 2 medalles d’or i 1 medalla de plata en la modalitat d’arc Nu, per part de Marta Gimeno i David Garcia, que es proclamen campions d’Espanya de sala en arc Nu; i de l’arquera Rosa Miñano Miquel que es posiciona en 2a posició com a subcampion­a d’Espanya de sala també en Nu.

Aquesta ha estat l’última competició de la temporada de sala catalana. Un punt final de temporada amb uns magnífics resultats.

Del 18 al 20 de gener 2019 es disputava la 21a edició de l’emblemàtic campionat Nîmes Archery Tournament, a la localitat francesa de Nimes. En aquesta ocasió l‘organitzac­ió va comptar amb la participac­ió de 1.200 atletes, provinents de 50 països diferents, que es van desplaçar fins a la localitat francesa de Nimes per competir al nivell d’una categoria Indoor World Series 1000. L’èxit de participac­ió catalana va ser altíssim, comptant amb un total d’expedició de 29 arquers i arqueres de Catalunya, participan­t en les diferents divisions d’arc recorbat i compost.

Destaquem l’èxit de l’arquer català Luis Miguel Ramos, que es va endur cap a casa la medalla de bronze en la categoria d’arc Recorbat Veterà. Amb un total de 562, Ramos es va posicionar a només 1 punt de diferència del suís Dominik Faber (563), que va assolir la 2a posició, i a només 8 de l’or assolit pel francès Eric Geoffroy (570).

Estatal 3D Indoor

Del 26 al 27 gener 2019 es disputa la tercera edició del Campionat d’Espanya 3D Indoor, a Salamanca. L’expedició catalana va comptar amb 8 arqueres i arquers que es presentave­n per a les modalitats d’arc Nu, Instintiu i Longbow: En arc Instintiu, Lidia Arboç (2a posició); en Lonbow l’arquer Xavier Fernández; i en Nu, Merche Montenegro (1a posició), Aina Socias (2a posició), Dani Romero, Carles Sabatés, Felix Sànchez i Francisco Verdejo.

El català Miquel Àngel Pifarré va aconseguir, en el campionat d’Espanya absolut de sala, disputat a Astúries a principis de febrer, la medalla de bronze en arc Recorbat masculí. Pel que fa a l’estatal de categories, l’expedició catalana compta amb una brillant xifra participat­iva i un total de 27 esportiste­s catalans, 8 dels quals hi participen en categoria Júnior, 10 esportiste­s Cadets i 9 arquers i arqueres Menors. El grup compta també amb l’acompanyam­ent i suport del Sr. Antonio Vázquez, entrenador del Pla de tecnificac­ió base.

Destaquem en categoria Júnior la plata aconseguid­a per l’arquera Maria Pitarch en arc Recorbat júnior, i l’equip compost per Elia Canales, Maria Pitarch i Pablo Mercader aconseguei­xen la plata per equips autonòmics, també en arc Recorbat júnior. En categoria Menor, l’arquera Lucia Ramos s’endú cap a casa la medalla de bronze

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain