Mundo Deportivo (Barcelona)

8M i esport femení

- Ernest Benach

Futbolísti­cament parlant hem viscut una setmana intensa. L'Ajax va completar la feina iniciada pel Barça i el Real Madrid està fora de Champions i de la Copa del Rei, i a la lliga sense clau roent on aferrar-se.

I aquesta setmana, el 8 de març, s'ha celebrat el dia internacio­nal de les dones, amb manifestac­ions multitudin­àries arreu. Tinc el convencime­nt que el segle XXI serà el segle de les dones, un punt d'inflexió a la història de la humanitat. Se'm podria dir que és una afirmació agosarada vista la situació de discrimina­ció que pateixen en tants àmbits de la vida, l'esportiu inclòs. I és cert, però la societat que ve haurà de posar en valor forçosamen­t l'aportació que fan les dones. Al segle XXI les dones tindran la responsabi­litat de liderar molts àmbits de la societat. I si no ho creuen, al temps.

L'àmbit esportiu no és cap excepció. Avui la dona està absolutame­nt discrimina­da en el món esportiu. Són milions, i no exagero, els exemples, les anècdotes i les històries terribles que demostrari­en aquesta discrimina­ció.

I si bé és cert que darreramen­t el futbol femení està agafant cada cop més importànci­a i equips com el Barça ho fan cada cop millor, voldria acabar amb un exemple en positiu: les tres presidente­s de clubs de futbol de 1ª: Layhoon Chan

(València), Amaia Gorostiza

(Eibar) i Victoria Pavón

(Leganés). Aquests dies se n'ha parlat molt. Em quedo, i em crida molt l'atenció, el model de funcioname­nt de l'Eibar, un club on les dones tenen un paper clau. No s'ho prenguin com l'excepció, són el precedent!

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain