Mundo Deportivo (Barcelona)

La FECPC exporta el projecte Wheelchair Slalom a Europa

-

Sota el paraigües de la iniciativa europea d’Erasmus Sport, la Federació Catalana de Paralítics Cerebrals impulsa el projecte Wheelchair Slalom, amb què pretén fomentar la inclusió social dels joves d’entre 6 i 18 anys en cadira de rodes a través de la pràctica esportiva adaptada. El programa no només persegueix tombar barreres, sinó també ajudar els discapacit­ats a desenvolup­ar les seves habilitats físiques i aproparlos als beneficis psicològic­s propis de la pràctica esportiva.

Amb aquesta voluntat, la FECPC ha ratificat el seu compromís amb la iniciativa realitzant una formació de tres dies per a instructor­s de les federacion­s de Croàcia i Àustria, territoris on l’eslàlom està començant a germinar. Recordem que a l’agost de 2018, la Federació Catalana de Paralítics Cerebrals ja va organitzar, sota el paraigües de la CPISRA els Jocs Mundials per a Persones amb Lesió Cerebral al CAR de Sant Cugat, un esdevenime­nt de projecció internacio­nal que va comptar amb representa­nts de tot el món.

Croàcia, Àustria i Portugal ja van abanderar llavors el compromís europeu amb aquesta causa, aportant cadascú cinc participan­ts que es van afegir als 35 espanyols en el marc de la W-Slalom Internacio­nal Conference, una plataforma única per a la promoció d’aquest esport. A més de la celebració d’una competició oberta d’eslàlom, el certamen va incloure una presentaci­ó de bones pràctiques en termes d’inclusió social, la presentaci­ó de les primeres conclusion­s del projecte, i la proposta de tècniques per identifica­r noves organitzac­ions disposades a adoptar aquesta pràctica.

Ara, i com a novetat, W-Slalom s’ha esforçat per crear sinergies beneficios­es, reunint en una mateixa plataforma organitzac­ions esportives que treballen amb usuaris finals i un institut de recerca que s’encarrega de recollir evidències empíriques de l’impacte social que la iniciativa pugui generar en el seu públic ●

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain