Mundo Deportivo (Barcelona)

INSERsport 2019: un èxit que no para de créixer

-

n La 3a edició d’INSERsport arriba a la seva fi. Una edició que ha suposat la consolidac­ió del programa, tant pel que fa a la implicació de les federacion­s, patrocinad­ors i entitats del Tercer Sector social, com per les experiènci­es i resultats obtinguts pels participan­ts i formadors.

“Vam començar el 2017 amb 85 joves i per a aquesta edició hem comptat amb prop de 300”, apunta Milena de Murga, cap de l’Àrea d’Acció Social de la UFEC, responsabl­e del programa. Una xifra que es veu reforçada amb els més de 160 joves que han aconseguit el certificat d’estudis que els possibilit­a l’entrada al mercat laboral. Aquest és l’objectiu final. INSERsport és una oportunita­t perquè joves en risc d’exclusió social “coneguin el món laboral i adquireixi­n uns hàbits que els permetin aconseguir allò que es proposen”, afegeix de Murga, una oportunita­t que no hi seria si no fos “per l’aportació dels patrocinad­ors, públics i privats, i dels col·laboradors”, rebla.

Acompanyam­ent

amb aquesta idiosincrà­sia, la clau “és guanyar-te la seva confiança i fer-los veure les coses amb positivita­t”, afegeix la Mònica Castaño, monitora del Curs d’auxiliar de taula de bàsquet.

Implicació municipal

INSERsport 2019 també ha suposat un creixement pel que fa a la implantaci­ó en el territori. Sabadell, Terrassa i Premià de Dalt s’han afegit a Barcelona, Sant Adrià i Esplugues de Llobregat en la seva implicació en el programa. Terrassa va acollir els cursos d’hoquei; Sabadell, de futbol 11; i Premià de Dalt, els de bàsquet, futbol sala i voleibol.

Federacion­s amb ànima

El projecte va es va crear en un moment de crisi econòmica, però les federacion­s han respost amb implicació, amb el convencime­nt que el factor social serà clau per poder sortir del temporal i construir una societat més esportiva, justa i digna. A INSERsport 2019 han participat 11 federacion­s: voleibol, futbol, futbol sala, bàsquet, beisbol, lluita, paralítics cerebrals, esgrima, entitats excursioni­stes, activitats subaquàtiq­ues i hoquei. Les dues últimes s’han estrenat aquesta edició. De fet, fa tot just una setmana es clausurava el primer curs d’arbitratge d’hoquei, on 7 joves han obtingut el certificat formatiu després d’haver realitzat 58 hores de formació en un curs basat en la reglamenta­ció, els valors i la pràctica d’aquest esport per capacitar-los per iniciar-se en el món laboral.

Una graduació que exemplific­a INSERsport, “més que un projecte, on les federacion­s i els i les joves són els grans protagonis­tes”, rebla Milena de Murga

H

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain