Mundo Deportivo (Barcelona)

Un bitllet per a Tòquio

-

n La setmana passada es va portar a terme la primera World Cup (Copa del Món) a Egipte, competició en què van participar els pentatlete­s catalans Laura i Aleix Heredia i Joan Gispert. Era la primera de les quatre Copes del Món que els permetrà sumar punts per al Rànquing Olímpic.

Destacar el bon resultat d’Aleix que va passar primer de la seva semifinal, aconseguin­t 31 punts a la final per al Rànquing que el situen en el vintè lloc.

Laura Heredia es va quedar a una posició d’accedir a la final, mentre que Joan Gispert, lamentable­ment, es va haver de retirar en la seva semifinal per una petita lesió

Hn La Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC) organitza la cinquena edició del Trofeu Internacio­nal de Natació Adaptada, un campionat inclusiu que fomenta la competició conjunta de nedadores amb discapacit­at i sense. Hi participar­an més de 350 esportiste­s, entre elles, algunes de les millors nedadores paralímpiq­ues com Sarai Gascón, Núria Marquès, Teresa Perales o Jacobo Garrido.

Les instal·lacions del Club Natació Barcelona acolliran, el 7 i el 8 de març, el 5è Trofeu Internacio­nal de Natació Adaptada, una competició inclusiva plenament consolidad­a dins el calendari de la natació catalana i espanyola i que espera comptar amb la participac­ió de més de 350 nedadores.

Les primeres proves començaran el dissabte a les 9.30 hores del matí. La jornada farà un descans al migdia, per agafar forces per a la jornada de tarda, que s’iniciarà a les 16.30 h amb la celebració de les primeres finals. Després es procedirà a l’entrega de medalles. El diumenge seguirà el mateix esquema, amb les proves classifica­tòries al matí i les finals a la tarda.

Normalitza­nt

El Trofeu Internacio­nal de Natació Adaptada és una de les úniques competicio­ns a l’Estat en la qual totes les nedadores competeixe­n entre elles sense tenir en compte si tenen alguna capacitat diferent. Per definir les sèries, qui nada al carril del costat, es valora el temps aconseguit en les proves anteriors seguint una classifica­ció anomenada multy disability que té en compte la categoria de cada esportista per determinar la posició final.

Participac­ió estel·lar

Aquest sistema totalment inclusiu trenca les barreres socials més clàssiques i produeix una dosi de motivació extra a totes les nedadores amb discapacit­at, ja que en cada prova tenen la possibilit­at de superar-se contra rivals més ràpides.

A més, es tracta d’una competició aprovada pel Comitè Paralímpic Internacio­nal i, per tant, totes les marques aconseguid­es durant la competició són de caràcter oficial.

Ja és habitual que les esportiste­s amb paràlisi cerebral de la FECPC estiguin acompanyad­es per un fotimer de joves nedadors i nedadores sense discapacit­at dels diversos clubs de Catalunya. També participar­an al 5è Trofeu Internacio­nal, com a part de l’entrenamen­t dels Jocs Paralímpiq­ues de Tòquio 2020, les nedadores campiones del món Sarai Gascón (independen­t), Núria Marquès (CN Sant Feliu), i els nedadors Toni Ponce (CN Sitges), Óscar Salguero (CN Sabadell), Teresa Perales (selecció espanyola) o Jacobo Garrido (CN Liceo).

També han confirmat la participac­ió en la competició la selecció espanyola de cecs, així com nedadores amb altres capacitats

H

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain