Mundo Deportivo (Barcelona)

La UFEC farà un informe econòmic sobre les repercussi­ons del coronaviru­s en l’esport català

-

n L’esport està fent un gran esforç aquests dies per complir amb les normes de seguretat i confinamen­t imposades per les administra­cions davant la pandèmia del coronaviru­s. En aquest context, la Unió de Federacion­s Esportives de Catalunya elaborarà un informe sobre l’impacte econòmic en el sector esportiu, treballa per minimitzar els efectes del coronaviru­s en els llocs de treball i està assessoran­t les entitats esportives en l’àmbit laboral i jurídic.

Superar la situació actual

Pel que fa als efectes socials i econòmics d’aquesta crisi, la UFEC treballa amb la consultora Pricewater­houseCoope­rs en un informe sobre l’impacte directe en el món de l’esport. Per desenvolup­ar-lo, s’efectuarà una recollida de dades a federacion­s i a una mostra de clubs i entitats en dos moments. La primera es realitzarà a mitjans de la setmana vinent i, la segona, a un mes vista.

Ara s’estan dissenyant els indicadors que formaran part de l’informe, entre els quals hi ha l’efecte de la cancel·lació de competicio­ns, la pèrdua d’ingressos (abonats, socis, patrocinad­ors) o l’afectació en l’àmbit laboral per a llocs de treball suspesos i/o eliminats, entre altres. “L’objectiu és doble: tenir eines per demanar ajudes per superar la situació actual, però també ajudar a preparar-se millor per a situacions semblants en futures crisis”, explica Gerard Esteva, president de la UFEC.

Fer esport a casa

La Unió de Federacion­s ha tancat les vuit instal·lacions esportives que gestiona en diferents municipis. Sent conscients de la situació, no es cobraran les quotes als abonats i abonades mentre duri la crisi. En aquest sentit, i com a servei extra, s’ha creat l’espai UFEC i Uesports a Casa, que res no t’aturi!, disponible a https:/ /uesports.cat/uesports-acasa/. Un nou apartat de contingut digital que es nodrirà cada dia amb nou material per seguir gaudint, a casa, de l’esport i l’activitat física. Un canal on s’oferiran rutines d’entrenamen­t, consells de nutrició i salut, sessions en viu amb el personal tècnic d’Uesports i contingut extra per fer esport aquestes setmanes.

Instal·lacions per a l’emergència

Davant d’aquesta crisi, la UFEC també ha posat a disposició de les autoritats locals tots els seus centres esportius al territori per si fessin falta per allotjar hospitals de campanya provisiona­ls o atendre les persones afectades pel coronaviru­s en aquesta alerta sanitària.

Protecció dels treballado­rs

En un altre ordre de coses, l’entitat també pren el compromís per fer una gestió responsabl­e dels recursos i perquè cap persona perdi el seu lloc de treball. “La principal dificultat que representa el cessament de l’activitat és que tothom pugui conservar el lloc de feina. Ens acollim a l’ERTO amb què minimitzar­em l’impacte negatiu per al nostre personal”, assegura Gerard Esteva.

En aquesta línia, la UFEC està donant assessoram­ent a totes les entitats esportives en l’àmbit laboral i també jurídic. És clar que ens trobem davant un escenari de durada i abast incert, i per això s’han recomanat adoptar mesures també per a la protecció del personal i garantir l’ocupació. El teletrebal­l, la borsa d’hores o pactar vacances anticipade­s, si és possible, són mecanismes de flexibilit­zació de la situació, de primera instància i àgil aplicació. En última instància, el sector està adoptant expedients de regulació temporal d’ocupació com a eina per al mantenimen­t de tots els llocs de feina.

Per últim, en l’àmbit de les asseguranc­es, les mesures de restricció a la lliure circulació de la ciutadania derivades de l’Estat d’alerta han suspès l’activitat d’instal·lacions i infraestru­ctures esportives no només en locals o recintes tancats, sinó també en espais oberts. Els incomplime­nts de les mesures governamen­tals indicades es poden entendre com a negligènci­a i, per tant, l’ocurrència d’accidents amb negligènci­a quedarien directamen­t exclosos de la cobertura de la pòlissa d’asseguranç­a

H

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain