Mundo Deportivo (Barcelona)

Cuideu-vos

- Ernest Benach

quests dies de desesperan­ça col•lectiva, la majoria de missatges de text, correus electrònic­s o fins i tot les trucades telefòniqu­es, profession­als o més personals, acaben amb aquesta expressió: cuideu-vos. Tots plegats hem d'agafar consciènci­a que l'hora és greu i aquest episodi serà una pàgina negra a la nostra història, de conseqüènc­ies imprevisib­les de cara al futur.

Sense anar més lluny, l'esport, que és el motiu essencial de ser d'aquestes pàgines, canviarà i de quina manera. Més enllà de quan es recuperara­n les competicio­ns, si és que es recuperen, de quan se celebraran els Jocs Olímpics, si es que se celebren, de saber que els jugadors són molt disciplina­ts i que saben fer molts tocs seguits amb el paper de WC, hi ha un demà molt incert, de difícil pronòstic. És possible que l'època dels fitxatges multimilio­naris, dels contractes estratosfè­rics, dels centenars i milers de milions d'euros que es belluguen en aquest món s'agafi una temporada de descans. Tot serà diferent perquè la crisi econòmica i social que patirà el món per culpa d'aquesta pandèmia serà grossa. I l'esport també en patirà les conseqüènc­ies. No vull ser catastrofi­sta, però ara és el moment de la mirada llarga, i aquells que tenen responsabi­litats en el món de l'esport facin previsions de com aniran les coses. I també és el moment que aquells que més tenen ara, siguin generosos i solidaris. El món avui necessita generosita­t, solidarita­t i saber estar al lloc que et demanen, que en molts casos és tancats a casa.

Cuideu-vos, sobre tot, cuideu-vos.

H

 ?? FOTO: INSTAGRAM ?? Perla brasileña
Gustavo Maia brilló en la pasada Copa Junior y convenció a los ojeadores del Barça con su habilidad y descaro
FOTO: INSTAGRAM Perla brasileña Gustavo Maia brilló en la pasada Copa Junior y convenció a los ojeadores del Barça con su habilidad y descaro
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain