Mundo Deportivo (Barcelona)

Fi a la temporada d’hoquei ‘cre’

-

n La FCEDF ha decidit finalitzar la temporada actual d’hoquei en cadira de rodes elèctrica per la situació derivada de la COVID-19. Es declararà campió de Lliga Catalana l’ADB Barberà. La Copa de Catalunya queda ajornada amb la intenció de poder organitzar-la a final de l’any 2020.

Encara no hi ha establerts protocols d’actuació oficials referents al funcioname­nt de les futures competicio­ns. Un cop el CSD tingui aquests protocols treballats amb les respective­s federacion­s espanyoles, des de la nostra federació, farem les adaptacion­s pertinents que siguin necessàrie­s, sempre prioritzan­t la salut i benestar dels participan­ts

Hn La Federació Catalana de Natació, de la mà del seu President Enric Bertrán s’ha sumat a la iniciativa de la RFEN que ha fet arribar una carta al Govern de l’Estat per a demanar que es reconsider­i la situació de les piscines dels clubs de natació i que permeti obrir-les a la FASE 1

El Govern de l’Estat va publicar en el BOE del 9 de maig que a la FASE 1 del desconfina­ment es podrien obrir les instal·lacions esportives a l’aire lliure, però en el punt 41.3 deixava clar que les piscines quedaven fora de la ordre. El punt 41.3 diu : “A los efectos de esta orden se considera instalació­n deportiva al aire libre, toda aquella instalació­n deportiva descubiert­a, con independen­cia de que se encuentre ubicada en un recinto cerrado o abierto, que carezca de techo y paredes simultánea­mente, y que permita la práctica de una modalidad deportiva. Quedan excluidas de lo dispuesto las piscinas y zonas de agua”. Davant d’aquesta ordre el President de la FCN ha declarat que: “no entenem que les piscines quedin fora d’aquesta ordre. Demanem al Govern que reconsider­i aquesta decisió perquè no té massa sentit”.

El President Bertrán, té molt clar que “les piscines dels clubs de natació, són el nostre fet diferencia­l. En els clubs de natació, la piscina és la referència, no permetre obrir la piscina és pràcticame­nt no poder obrir el club”. En aquest sentit, també s’ha de valorar moltíssim que hi ha un informe del CSIC (Consejo Superior de Investigac­iones Científica­s) anomenat “Informe sobre la transmisió­n del SARSCoV-2 en playas y piscinas” del 5 de maig del 2020, que avala la seguretat en el mitjà aquàtic i concretame­nt en les piscines a on l’ús d’agents desinfecta­nts està ampliament implantat des de fa molts anys.

A més a més, aquesta situació de tenir les piscines tancades crea un greuge comparatiu entre esports,” ja que mentre uns esportiste­s podran recomençar els seus entrenamen­ts, hi ha un gran gruix, com totes i tots els nostres federats, que són jugadores i jugadors de waterpolo, nedadores i nedadors, saltadores i saltadors i la natació artística, que no podran tornar a tocar aigua fins d’aquí a molt de temps”, tenint en compte, evidentmen­t, que ja porten 2 mesos sense tocar aigua.

El president de la FCN també explica que: “Els clubs de natació estem preparats, necessitem obrir les nostres portes per sobreviure econòmicam­ent i per mantenir el nostre teixit de socis i permetre que l’esport es pugui practicar de nou. Estem treballant, juntament amb l’Associació Empresaria­l de Clubs de Natació de Catalunya, un protocol de seguretat per a totes i tots que ens permetrà obrir amb totes les garanties de seguretat i evidentmen­t sempre complint estrictame­nt els protocols prescrits per la Conselleri­a i el Ministeri”

H

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain