Mundo Deportivo (Barcelona)

El Torneig de Cloenda es disputarà al setembre

-

n La Fundació del Bàsquet Català ja prepara un nou torneig obert a les categories Pre-Mini, Mini,

(Pre) Infantil i Cadet a Lloret de Mar. Enguany, i com a mesura de prevenció del coronaviru­s, el 7è Torneig de Cloenda organitzat per la Fundació del Bàsquet Català (FBC) es disputarà al setembre. En categoria (Pre) Infantil i Cadet, el Torneig de Cloenda 2020 es disputarà els dies 19 i 20 de setembre, mentre que en categoria Pre-Mini i Mini tindrà lloc els dies 26 i 27 de setembre

Hn La conferènci­a ‘Adaptarse a situacions de canvi’, a càrrec del pilot d’skeleton Ander Mirambell, el primer català a participar en uns Jocs Olímpics d’Hivern en aquesta disciplina, va inaugurar, aquest dimecres, 17 de juny, la sèrie de webinars organitzad­es per la Federació Catalana de Patinatge sota el títol ‘La transforma­ció de l’hoquei patins’.

Mirambell, que com a esportista ha participat en tres Jocs Olímpics d’Hivern sobre un trineu d’skeleton, és director esportiu i entrenador d’aquesta disciplina i té experiènci­a en la gestió, ja que és llicenciat en Ciències Físiques de l’Esport, Màster en Direcció d’Instal·lacions Esportives i en Futbol i durant sis anys ha treballat a la Lliga de futbol profession­al, la qual cosa li ha permès, segons va dir, “veure d’una manera diferent el món de l’esport”.

“No s’ha de tenir por als canvis ni a innovar perquè són els que ens permeten evoluciona­r i ens donen l’oportunita­t de créixer”, va explicar Mirambell per justificar el títol de la seva conferènci­a, en la qual va donar idees que ell va aplicar al món de l’skeleton. “Quan un s’adapta a un canvi no és només amb un clic, sinó que és producte d’una evolució. És a dir, l’adaptació a qualsevol canvi és un procés i cal ser pioner a crear idees noves per evoluciona­r”, va explicar Mirambell durant la seva exposició, en què va confessar que “la Federació de Patinatge té un paral·lelisme amb la d’Esports d’Hivern, que acull diverses discipline­s com l’hoquei gel, el patinatge artístic, el patinatge de velocitat, bobsleigh, luge, cúrling, etc. Sembla que siguem cosins germans”.

“És molt d’admirar el que esteu fent perquè una de les coses que més valoro és que la majoria d’esports que teniu a la federació són fets a casa nostra”, va dir. “I en el cas concret de l’hoquei patins la seva història està totalment arrelada a Catalunya. L’hoquei patins és cultura i sinònim de Catalunya i aquesta és una de les fortaleses més importants que té”, va afegir Mirambell.

“L’hoquei patins té jugadors i tècnics amb una gran experiènci­a i fer que la comparteix­in a les escoles és una de les coses que jo recomanari­a”, va dir Mirambell, que durant la seva exposició va explicar com a anècdota que quan anava a l’escola a Igualada va tenir com a professor l’exjugador de l’Igualada HC i l’ara entrenador del Lleida Llista Albert Folguera, i posteriorm­ent a la universita­t també li va donar alguna assignatur­a el seu germà Carles, exporter internacio­nal del mateix club i del Barça, dels que va dir que en l’exercici de la seva docència sempre posaven exemples d’hoquei patins.

Després de l’exposició, la presentado­ra Anna Freixa va entrevista­r Ander Mirambell i es va obrir un debat en el qual tots els inscrits a la webinar van poder fer les seves consultes i preguntes per xat al protagonis­ta.

La segona webinar del cicle, amb el títol ‘Tàctica i estratègia. Descripció de la metodologi­a d’entrenamen­t de la tàctica i estratègia’, tindrà lloc el proper 25 de juny i constarà de dues conferènci­es que impartiran Edu Castro, entrenador de l’equip d’OK Lliga del Barça, i María Fernández ‘Pulgui’, exentrenad­ora del Gijón HC i en les dues últimes temporades de l’Igualada Femení HCP, que aquest curs ha aconseguit l’ascens a l’OK Lliga femenina

H

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain