Mundo Deportivo (Barcelona)

El RCPB acull el seu segon CSN2*

-

n Després de l’èxit del CSN2* disputat el cap de setmana passat, el RCPB es disposa a acollir des d’avui i fins diumenge la seva segona cita nacional, un cop superada l’aturada obligada a causa de la pandèmia del coronaviru­s.

Aquest nou CSN2* comptarà ambunanomb­rosa participac­ió que puja a uns tres-cents cavalls vinguts de tot Catalunya, de la Comunitat Valenciana i Balears. A més de les proves oficials, les altures oscil·laran entre 1,10 i 1,30 m, es disputaran diàriament complement­àries de 0,40, 0,60, 0,80, 0,90 i 1 m H n Queda lluny aquella Spine Race de 2013 quan un pràcticame­nt desconegut Eugeni Roselló (Club Esquí la Pobla de Segur) començava a mostrar-se de forma definitiva dins el món de les curses d’ultraresis­tència.

L’Eugeni iniciava així un ampli recorregut que l’ha portat a disputar les grans curses de l’ultradistà­ncia per muntanya i que han servit per fer-se un lloc dins del panorama internacio­nal.

Ara, amb 39 anys, l’Eugeni Roselló se segueix marcant reptes competitiu­s però també reptes que van més enllà dels pòdiums i dels registres. El corredor de muntanya de la Pobla de Segur va decidir fa poques setmanes barrejar esport i solidarita­t amb una iniciativa innovadora i que va idear per primer cop ell mateix. Roselló va plantejar-se enllaçar dues de les travesses del pirineu català com són

Carros de Foc i la Porta del Cel. 215 quilòmetre­s, 14.200 m de desnivell i 57 h de cursa per les muntanyes dels Pallars, Vall d’Aran, Alta Ribagorça i l’Arieja.

“Durant el confinamen­t vaig pensar que volia fer alguna cosa per la gent que ho havia passat malament i la millor manera de fer-ho era fent el que ser fer millor. A més a més, volia que la meva família em pogués veure corrent a casa, ja que mai ho puc fer” afirma Eugeni Roselló.

Amb el nom de “Carros del Cel” Eugeni Roselló va voler barrejar aquestes dues travesses amb alguna variable que el va ajudar a tancar el cercle a casa seva amb l’arribada a la Pobla de Segur i aconseguin­t també quasi tancar l’objectiu solidari que és comprar una central de monitoritz­ació per a l’Hospital Comarcal del Pallars.

Roselló ha obert una plataforma de micromecen­atge on es poden seguir fent les aportacion­s per a aquest projecte que ell mateix va iniciar destinant un euro per cada quilòmetre recorregut.

Durant el trajecte, la molta neu acumulada encara en aquestes alçades a la cara nord de la Pica d’Estats va ser un dels punts complicats que es va trobar en un recorregut que va acabar fent sol a causa dels perills que podia implicar per als amics i voluntaris que el van acompanyar en altres trams del trajecte.

Precisamen­t la neu, algunes plaques de glaç i l’exigència del recorregut convertien l’aventura de l’Eugeni Roselló en un d’aquells reptes on l’experiènci­a, la formació i el bon fer del corredor pallarès van ser decisius per poder realitzar amb èxit l’objectiu marcat.

Projecte futur

En aquest any complicat per a les competicio­ns esportives Eugeni Roselló ha volgut mantenir l’aspecte més competitiu, després de poder participar només a l’Spine Race al gener i a la Transgranc­anària al febrer on va aconseguir el tercer lloc en la distància llarga.

Un cop tancada la cursa canària Eugeni Roselló va començar a pensar a fer una acció a les muntanyes del Pallars. En un primer moment l’objectiu va ser enllaçar la Carros de Foc i la Porta del Cel per Setmana Santa i fer-ho amb esquís de muntanya i corrent. L’arribada de la pandèmia de la Covid-19 va alterar els plans de Roselló que va acabar donant el tomb al projecte i convertint-lo en una acció solidària i descartant l’esquí de muntanya

H

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain