Mundo Deportivo (Barcelona)

Iniciativa solidària

-

n La campanya TENNIS VS LA FAMés una iniciativa solidària col·lectiva, impulsada per la Fundació Tennis Barcelona i en col·laboració amb la Fundació del Tennis Català, que neix com a resposta a les conseqüènc­ies que la pandèmia del covid està generant i que busca involucrar tots els clubs de tennis de Catalunya. És per aquest motiu que impulsen un programa de recollida d’aliments per poder donar resposta a aquesta necessitat real que creix dia rere dia al nostre territori. L’inici de l’acció serà el dijous 28 de gener fins al dilluns 8 de febrer, sempre i quan les restriccio­ns es mantinguin com ara

Hn Aquest dijous s’ha presentat la Lliga catalana d’eSports, la plataforma digital d’organitzac­ió de competició oficial d’eSports de les federacion­s esportives de Catalunya, que es posarà en marxa a partir del 6 d’abril de forma progressiv­a amb cinc esports: automobili­sme, golf, ciclisme, tennis i escacs.

Les competicio­ns estaran obertes a qualsevol aficionat als eSports que podrà accedir a tots els calendaris de les federacion­s.

Inici de la competició per fases

En la 1a Lliga catalana d’eSports, hi participen les federacion­s de beisbol, ciclisme, automobili­sme, motociclis­me, golf, escacs, bitlles, caça, tennis i futbol (que ja compta amb la seva competició).

En una primera fase, que serà després de Setmana Santa, s’iniciarà la competició en 5 esports: automobili­sme, golf, ciclisme, tennis i escacs, la resta començaran al llarg d’aquest 2021. Es preveu que es puguin arribar a celebrar cada temporada uns 60 tornejos d’eSports en diversos formats.

L’objectiu és que les diferents federacion­s vagin incorporan­t-se a aquest nou model de competició. Per aquesta 1a edició, també hi ha previst organitzar un macroesdev­eniment en què es disputaran les finals de cada esport.

Oberta a tothom

Les competicio­ns d’eSports de les federacion­s esportives catalanes estaran obertes a qualsevol persona aficionada als eSports independen­tment de si practiquen o no algun esport de forma individual o organitzad­a; i estiguin o no federats.

D’aquesta manera, es podrà formar part de qualsevol competició, lliga o de formats open, amb una llicència federativa digital gràcies a un sistema de micropagam­ent per participac­ió.

El calendari de tots els esports estarà obert a tota la ciutadania i es podrà competir en un o diversos esports.

Projecte pioner

El projecte de les federacion­s i la UFEC, innovador i pioner en l’àmbit català, compta amb la col·laboració de la Conselleri­a de Polítiques Digitals i Administra­ció Pública. Gerard Esteva, president de la UFEC, ha destacat que “per primer cop, les federacion­s esportives organitzen de forma oficial les competicio­ns de les seves modalitats en versió d’eSports”, dins un projecte que és una clara aposta de les entitats per la digitalitz­ació i la cerca de nous públics –sobretot els joves–.

“Hem de posar el focus en un sector creixent, amb milions d’entusiaste­s i espectador­s, i amb el que compartim el vessant competitiu i d’entretenim­ent”, ha reblat Gerard Esteva.

Projecte de país

L’acte de presentaci­ó ha comptat amb la presència dels presidents de les federacion­s del projecte i del conseller de Polítiques Digitals i Administra­ció Pública, Jordi Puigneró, que ha expressat com “aquest projecte de país fusiona dues indústries tan importants com el sector del videojocs i de l’esport”. La Lliga catalana d’eSport és “una oportunita­t de crear riquesa i llocs de feina”, ha reblat.

Durant l’acte, a més, s’han desenvolup­at dos reptes de competició digital amb uns simuladors instal·lats en l’acte de presentaci­ó. Esteva i Puigneró han competit en un dels jocs referents en automobili­sme, fent una volta de proves al Circuit de Barcelona-Catalunya; mentre que la waterpolis­ta Laura Ester ho ha fet enfrontant-se al gamer Gio Cortese, de l’equip S2V Esports, per disputar una segona carrera

H

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain