Mundo Deportivo (Barcelona)

La Federació Catalana de Natació celebra el seu centenari

N L'Antiga Fàbrica d'Estrella Damm va acollir l'acte de presentaci­ó

-

n Aquest 2021 és especial per a la natació catalana perquè la seva federació celebra 100 anys. L’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm ha sigut la seu de l’acte de presentaci­ó, on hi han acudit esportiste­s de renom com Jessica Vall, Gemma Mengual, David López-Pinedo i Maica Garcia. A més, també ha assistit a l’acte el president de la UFEC, Gerard Esteva, així com el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras.

Concretame­nt, la federació va néixer el 25 de febrer de 1921 a la capital catalana. El CN Barcelona, el CN Atlètic i el CN Sabadell van prendre la iniciativa, ja que eren els líders de la natació catalana. Els tres clubs principals van comptar també amb el suport del CN Mataró, el CN Pop de Badalona, el Centre d’Esports de Lleida, l’Ateneu Enciclopèd­ic Popular i el Club de Mar.

En aquell moment, Jaume Mestres va ser nomenat el primer president de l’entitat. A dia d’avui, aquest càrrec l’ostenta Enric Bertran, que és el dissetè. Amb cada etapa la federació ha anat creixent i assolint grans èxits sent un dels referents de l’olimpisme, Passats 100 anys, els 8 clubs inicials s’han convertit en més de 120. A més, gairebé s’ha arribat a les 17.000 llicències.

Perseveran­ça i passió

Durant aquest segle, els clubs han dut a terme una gran tasca per fer créixer la natació a Catalunya. Els esportiste­s han aconseguit grans resultats internacio­nals, i la federació ha pogut celebrar esdevenime­nts esportius de talla mundial. Per aquest motiu, el president agraeix molt la feina feta a tothom qui hi ha contribuït, i atribueix aquesta trajectòri­a als valors de “perseveran­ça i passió” que predominen a la federació.

Per celebrar un any tant especial, la FCN ha dissenyat una campanya anomenada ENTRE TOTS I TOTES, 100 ANYS. S’han escollit 100 efemèrides que ajuden a explicar la gran història de la natació catalana, així com a reivindica­r les persones que ho han fet possible. La campanya és la continuaci­ó del llibre elaborat pel 75è aniversari, que repassava les fites assolides per aquest esport a Catalunya. Aquest any, la federació hi ha afegit el darrer quart de segle.

Celebracio­ns

El president ha anunciat un seguit de competicio­ns que se celebraran a Catalunya amb motiu del centenari. Una de les principals és la

Super Final de les World Series de natació artística, que portarà a la capital catalana les millors seleccions del món. A més, el Trofeu Internacio­nal Ciutat de Barcelona de Natació, que és un clàssic del calendari, aquest any tindrà molta més dimensió per ser a les portes d’uns jocs olímpics. Es faran també dos partits de les seleccions catalanes de waterpolo femenina i masculina. Per últim, es buscarà dimensiona­r internacio­nalment les competicio­ns de salts i d’aigües obertes que figuren en el calendari de l’any.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain