Mundo Deportivo (Barcelona)

Sigues solidari, inscriu-te a la LloretTrai­l

-

n Aquest cap de setmana torna la LloretTrai­l. El pròxim 11 d’abril Lloret de Mar acull la cursa organitzad­a per La Sansi en què, un any més, el compromís social de l’entitat quedarà de manifest.

Enguany, els participan­ts i les participan­ts de la 2a LloretTrai­l que ho desitgin, podran aportar el seu granet de sorra a través del formulari d’inscripció de la cursa fent una donació voluntària a INSERsport, un projecte d’inserció social i laboral per a joves en risc d’exclusió social.

Des del 2017, INSERsport, dut a terme per l’Àrea Social de la Unió de Federacion­s Esportives de Catalunya, ha ajudat més de 500 joves d’arreu del territori català a formar-se en l’àmbit federatiu i adquirir una primera experiènci­a en el món laboral.

Si encara no us heu inscrit, sou a temps de fer-ho i de sumar el vostre granet de sorra col·laborant amb INSERsport i compartint aquesta iniciativa a través de les vostres xarxes socials perquè la crida solidària arribi més lluny

Hn L’ 11a Copa Catalana de Curses Verticals torna el 10 d’abril amb la 8a edició de la Vertical Sobrepuny de l’Associació Muntanyenc­s Berguedans després d’un any d’inactivita­t per les restriccio­ns a causa de la pandèmia provocada per la covid19 i que van obligar a suspendre l’edició del 2020.

La prova, que destaca per la seva explosivit­at, constarà d’un recorregut de 3,5 km de distància i 800 m de desnivell positiu acumulat amb inici a la Nou del Berguedà (Berguedà) i com a objectiu final el cim de 1.655 m d’alçada de la muntanya berguedana Sobrepuny.

La Vertical Sobrepuny també comptarà amb una prova per als més joves, les categories Infantil i Cadet, i els quals es disputaran la Copa Catalana Infantil. La meta d’aquesta cursa també serà el cim del Sobrepuny però amb un recorregut més curt i amb menys desnivell. Aquest constarà de 2 km de distància i 400 m de desnivell positiu acumulat.

Una de les principals atraccions de la cursa d’aquest any serà el corredor Pere Rullan (La Molina Club d’Esports) que va aconseguir el primer premi en el Campionat de Catalunya de la disciplina les dues darreres edicions, l’any 2018 i 2019, i que aquest any hi torna a participar.

Una copa, tres verticals

Aquest any, la Copa Catalana de Curses Verticals constarà d’un total de tres proves. Després de la Sobrepuny, la següent a formar part del calendari serà la Cara Amón, organitzad­a pel Centre Excursioni­sta Alta Ribagorça, el 15 de maig. Com ja és habitual, els participan­ts hauran de recórrer 4,7 km i acumular 1.380 m de desnivell positiu començant des de Barruera (Alta Ribagorça) i fins arribar al cim de les Roies de Cardet (2.450 metres).

Finalment, la prova que tancarà l’11a Copa Catalana de Curses Verticals serà la 6a Vertikalm del Grup Excursioni­sta, Cultural i Alpinista (GECA), el 17 d’octubre. El circuit serà una ascensió fins al pic del

Puigsacalm (1.515 m) des del poble de Sant Privat d’en Bas (Garrotxa) de 5 km de llargada i 990 m de desnivell positiu acumulat.

L’Olla Vertical serà el Campionat de Catalunya de Curses Verticals

Per la seva banda, el Campionat de Catalunya de Curses Verticals se celebrarà el 12 de juny a la 5a Olla Vertical, germana de la mítica Olla de Núria. La cursa, organitzad­a per la Unió Excursioni­sta de Vic, comptarà amb un recorregut de 3,78 km 986 m de desnivell positiu acumulat amb començamen­t al Santuari de Núria (Ripollès) i fins a arribar a la meta ubicada al cim del Puigmal (2.909 m)

H

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain