Mundo Deportivo (Barcelona)

Futboliste­s joves i de casa

Amb Oriol Alcázar al capdavant del projecte, el Sant Cugat ha apostat per jugadors del planter

- Encarna García

n Contra el Parets, el Sant Cugat es va retrobar amb la victòria després de cinc jornades. I ho va fer per la porta gran, amb una golejada, 6-1, que insufla màxima confiança a l’equip: “Ens va sortir tot. L’equip està molt bé a nivell ofensiu i contra el Parets ho va demostrar”, explica l’entrenador, Oriol Alcázar.

El tècnic ha arribat enguany a la disciplina del Sant Cugat, després de la seva experiènci­a a Tailàndia, on va dirigir les seleccions inferiors. “Em van proposar aquest projecte del Sant Cugat i la veritat és que va ser molt engrescado­r. Aquí hi ha una gran estructura de club, cada cop més profession­alitzada, on es treballa molt bé i es crea un gran ambient de futbol”. Alcázar sobretot destaca una caracterís­tica de l’entitat: “Des del començamen­t ja em van dir que és un club que aposta pel planter. I de fet, si mires el nostre equip, en el partit davant del Parets, la mitjana d’edat era de 20 anys. El més gran sobre la gespa tenia 21 anys. Hi ha molta joventut i cal dir que, dels 23 que hi ha a la plantilla, 17 han passat pel futbol base del Sant Cugat. Això és un valor afegit del nostre equip”.

Consolidar la categoria

El Sant Cugat va pujar la temporada passada a Primera Catalana, així que el plantejame­nt d’inici que li van fer a Oriol Alcázar va ser “consolidar-nos en una categoria força complicada com és aquesta. Això és un projecte de futur, cal adaptarse i després ja mirarem més enllà”.

Ara, el Sant Cugat és quart en la classifica­ció del subgrup 1B de Primera Catalana després de sumar 5 victòries, 3 empats i 3 derrotes. Per a l’entrenador, l’equip està rendint força bé: “Evidentmen­t hi ha aspectes que s’han de millorar, però l’equip està molt entonat a nivell ofensiu (és, amb 21 gols, el segon màxim realitzado­r del subgrup). Potser ens falta una mica més coordinar l’aspecte defensiu. Cal més solidesa al darrere”.

Remuntar després d’aturar

El Sant Cugat va ser un dels pocs equips que no va parar d’entrenar quan es va aturar la competició. Aquest fet va fer que es notés molt a l’inici del campionat, quan va enllaçar una ratxa de sis partits sense caure (quatre victòries i dos empats). Però després, la covid-19 els va fer parar dues setmanes i es va notar en els resultats. “Ara sembla que hem tornat a recuperar el to”, diu el míster.

Manté el gruix de la plantilla

Pel que fa a la plantilla, es va voler mantenir la columna vertebral de l’equip que va assolir l’ascens. Així, el Sant Cugat el formen: Manel Martí i Guillem Nadal, com a porters; Arnau Benet, Marc Arnau, Sergi Vicente, Sergi Giménez, Jordi Rodríguez, Marc Capel, Dani Almazán i Arturo, en la defensa; Manel Montoya, Ferran Vera, Sergi Mas, Álex Carazo, Joel Mateos, Guillem Benet, Marc Rodríguez i Iván Sánchez, centrecamp­istes; i Jordi Ranera, Simón Basanta, Ferran Roca, Wilber Hurtado i Lorenzo, davanters

H

 ?? FOTOS: M.MONTILLA ?? Amb l'entrenador Oriol Alcázar comanant la nau, el Sant Cugat aspira a consolidar-se a Primera Catalana amb una plantilla formada per jugadors molt joves i de la casa
FOTOS: M.MONTILLA Amb l'entrenador Oriol Alcázar comanant la nau, el Sant Cugat aspira a consolidar-se a Primera Catalana amb una plantilla formada per jugadors molt joves i de la casa
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain