Mundo Deportivo (Barcelona)

La carn de caça arriba a la taula de la casa de l’esport federat català gràcies a la Federació Catalana de Caça i la UFEC

-

→ Els presidents de la Unió de Federacion­s Esportives de Catalunya, Gerard Esteva, i el president de la Federació Catalana de Caça, Sergi Sánchez, han signat un conveni de col·laboració amb l’objectiu de promociona­r i fer difusió dels beneficis del consum de la carn de caça. En aquest sentit, els àpats que se serviran als actes organitzat­s per la UFEC incorporar­an plats elaborats amb carn de caça.

Aquest conveni comportarà la difusió dels plats elaborats pel xef Víctor Torras del càtering LaFam, que se serviran als diferents àpats dels actes i esdevenime­nts organitzat­s per la UFEC, i, d’altra banda, de tot un seguit de textos dissenyats per la FCC explicant els beneficis que genera el consum de carn caça, i el per què és una de les millors carns que poden consumir els esportiste­s.

L’acte, que ha comptat amb la presència de diferents representa­nts de tots els sectors implicats, com són el de l’administra­ció pública, el món forestal, el de la distribuci­ó càrnia, el de l’alimentaci­ó i de la carn de caça, i el de la restauraci­ó, s’ha dividit en dues parts. La primera, ha servit per presentar els resultats del Projecte SeFaS, de seguiment de la fauna salvatge de Catalunya, amb una exposició per part del catedràtic de la UAB, Santiago Lavín, en què ha destacat la importànci­a que aquest projecte té, no només per avalar l’aprofitame­nt de la carn silvestre de cara a fer-ne un consum, sinó també, per aportar raons per posar en valor la carn de caça, com a producte natural, local, de temporada, amb una gran aportació nutriciona­l, i 100% segur quant a traçabilit­at, a part del suport al món rural que aquest consum implica.

En la segona part de l’acte, els presidents d’ambdues entitats han explicat el punt en comú de complicita­t que els ha empès a poder elaborar aquest conveni de col·laboració per difondre els beneficis del consum de carn de caça. Gerard Esteva ha fet referència a les seves arrels de camp i en l’aprofitame­nt que sempre recorda que han fet a casa seva, especialme­nt amb el plat de civet; mentre que Sergi Sánchez ha transmès als assistents l’impacte mediambien­tal positiu que té el consum de carn silvestre com a alternativ­a al consum de carn de granja actual.

Durant l’acte, també s’han presentat els dissenys que l’il·lustrador Miguel

Manich ha creat per a la Federació Catalana de Caça, que acompanyar­an les minutes dels àpats i descobrira­n als neòfits no només l’aportació nutriciona­l de cada carn com també les zones de Catalunya on es troben més presents els animals.

Després de la signatura, els assistents han pogut gaudir d’una degustació d’alguns plats del xef Víctor Torras, mostres de l’originalit­at i actualitza­ció de les receptes que es poden fer amb la carn de caça, com són amanida russa de perdiu i ous de llisa, rigatone amb ragú de cérvol o molletes de pringá de senglar ●

 ?? ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain