Mundo Deportivo (Barcelona)

La UFEC participa en l’Assemblea General de l’ENGSO a Creta

-

→ La Unió de Federacion­s Esportives de Catalunya (UFEC) ha estat present en l’Assemblea General de l’ENGSO (European NonGovernm­ental Sports Organisati­ons), que ha tingut lloc a Creta (Grècia). L’ENGSO és una organitzac­ió sense ànim de lucre que actua com a organitzac­ió paraigües dels Comitès Olímpics Nacionals i les Confederac­ions Esportives Nacionals responsabl­es dels esports de base a 33 països europeus.

A més, des de la UFEC es treballa conjuntame­nt amb l’ENGSO en diferents projectes europeus com és el cas del GAP Women, un projecte liderat per la UFEC i que compta amb l’ENGSO com a soci; i els projectes ja finalitzat­s SPIRIT i ASPIRE i el projecte actual CHANGE, on l’ENGSO és el coordinado­r de tots ells i la UFEC actua com a soci.

La jornada ha servit per conèixer els resultats dels projectes actuals de l’ENGSO i el pla d’actuació de cara al 2023. D’altra banda, també s’han organitzat diversos espais de debat i de transferèn­cia de coneixemen­t sobre temàtiques fonamental­s per al futur de l’esport a Europa, com la sostenibil­itat o la igualtat; i les opcions de finançamen­t disponible­s a través del programa Erasmus+.

En aquest sentit, la UFEC ha estat representa­da pel seu president, Gerard Esteva; i la cap dels departamen­ts d’Acció Social i Internacio­nal, Milena de Murga. També han assistit el president de l’ENGSO, Stefan Bergh; i el viceminist­re grec de Cultura i Esports, Lefteris Avgenakis, qui ha expressat el seu suport als amfitrions del Comitè Paralímpic Hel·lènic i als atletes Evanthia Bournia i Andreas Katsaros, que han compartit les seves històries d’empoderame­nt a través de l’esport ●

 ?? ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain