Mundo Deportivo (Barcelona)

Propostes per impulsar l’esport a Catalunya

-

→ Davant les eleccions al Parlament de Catalunya del pròxim 12 de maig, la Unió d’Esport de Catalunya, composta per la UFEC, UCEC, federacion­s esportives i consells esportius, vol posar de manifest diferents propostes al conjunt dels partits polítics per tal de cercar els compromiso­s necessaris per donar un impuls a l’esport català, tant pel que fa al seu reconeixem­ent polític i social com al seu finançamen­t.

Cal recordar l’aprovació de l’esport i l’activitat física com a bé essencial pels beneficis que comporta en la salut física com mental de les persones, així com l’impacte econòmic i d’ocupació que genera i la seva aportació a la cohesió social.

Cal demostrar en fets, actuacions i recursos aquesta declaració i, davant les pròximes eleccions, cal un posicionam­ent dels diferents partits polítics a les propostes que des de l’àmbit de la Unió d’Esports proposem.

Creiem que per fer més evident aquest compromís, cal al nou govern una Conselleri­a d’Esports i Activitat Física. El fet de poder tenir un conselleri­a pròpia dona, no solament més visualitza­ció, sinó més força en les polítiques a desenvolup­ar.

D’altra banda, cal incrementa­r els recursos destinats a l’esport català i durant la legislatur­a apropar el seu finançamen­t a l’1% del pressupost de la Generalita­t. En segon lloc, es fa imprescind­ible aprovar una nova Llei de l‘Esport de Catalunya per adaptar-la a les noves realitats i cercar el màxim consens amb tot el sector, així com articular-ne els mecanismes de col·laboració entre el govern i les entitats esportives. Mentre aquest no sigui aprovat cal la revisió i aprovació dels diferents decrets que afecten diferents àmbits i entitats, com per exemple el dels Consells Esportius.

Finalment, cal un pla d’infraestru­ctures decidit conjuntame­nt entre la Generalita­t, els ajuntament­s i la UEC; a més d’unplaperde­sgravacion­senlesquot­esfederati­ves,delsconsel­ls esportius i de clubs, incloent-hi gimnasos ●

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain