Nou Horta

Èxit de participac­ió i d’organitzac­ió de l’Escola d’Estiu a Meliana

-

L’edició d’enguany de l’Escola d’Estiu i l’Estiu Urbà ha resultat un èxit d’inscripció i d’organitzac­ió. Un total de 563 xiquets, xiquetes i joves acudixen cada dia a participar d’un programaci­ó àmplia i variada al voltant de la temàtica dels viatges: la preparació, les emocions, les aventures i les històries o la diversitat de cultures.

L’activitat ha tingut lloc a les instal·lacions del CEIP El Crist i del poliesport­iu municipal des del 3 de juliol fins al divendres 21. La regidora d’Igualtat, Educació i Joventut, Susana Marín, destaca el fet que “es tracta de l’activitat anual amb més potencial i possibilit­ats de treball pel que fa als treballs d’inclusió social, d’educació en el temps lliure i d’altres aspectes, ja que s’hi apleguen infants i joves de totes les edats i de tots els centres educatius del poble al voltant d’una única activitat”. Així, s’hi ajunten menuts i menudes des de 1r d’Infantil, de 3 anys, fins a joves de 18 anys. És en este aspecte que la responsabl­e destaca el fet que “en estos tres últims anys hem anat comprovant com ha anat augmentant la participac­ió de la gent jove, un repte molt important que s’ha potenciat en el projecte. Amb ells i elles, cal destacar-ho, enguany s’estan treballant temes d’igualtat i correspons­abilitat ”. Així, hi ha 50 participan­ts de l’Estiu Urbà (de 1r i 2n d’ESO) i 60 joves des de 3r d’ESO fins als 18 anys que estan integrades dins del projecte educatiu i formatiu com a voluntaris i voluntàrie­s, amb algunes activitats específiqu­es. Per poder moure, dinamitzar i organitzar este important col·lectiu de gent amb una programaci­ó tan variada, es compta amb la coordinaci­ó de dos tècniques de l’Ajuntament de Meliana, el personal de l’Institut Municipal de Cultura, 22 monitors/res, 3 monitors/res esportius, 2 professors de dansa, 8 monitors/res en pràctiques, 4 becaris/àries i, enguany, atesa la temàtica dels viatges, una professora d’anglés i una altra d’italià. Però també una educadora social, un psicòleg i 4 monitores d'AVAPACE per a atendre col·lectius amb necessitat­s especials i amb diversitat funcional. L’Escola d’Estiu també té la funció de facilitar la conciliaci­ó laboral i familiar. En este sentit, compta amb servici d’escola matinera i de menjador. Per a este volum de servicis, personal i activitats, l’Institut Municipal de Cultura i l’Ajuntament de Meliana, especialme­nt les regidories de Serveis Sociales i Igualtat, destinen prop de 50.000 €.

Com explica la titular de l’àrea, “cal destacar també la implicació d’entitats i associacio­ns del poble dins d’un model de ciutat educadora transversa­l i intergener­acional”. Així, s’ha comptat amb la col·laboració per a diverses activitats del club de busseig local Abisal, de les persones participan­ts de l’Estiu Major – en este cas adreçat a la gent gran-, dels alumnes i les alumnes de l’Escola Permanent d’Adults, o d'AHNAR, l'associació d'alcohòlics rehabilita­ts, per mitjà de la UPCA, la Unitat de Prevenció de Conductes Addictives. Finalment, Marín apunta que “atesa l’embergadur­a i l’èxit que ha assolit l’escola d’estiu, i amb la finalitat de garantir-ne la continuïta­t amb els nivells de qualitat i d’èxit que hui ja té, en finalitzar esta edició treballare­m per donar-li una estructura més equilibrad­a”. Però això serà ja després de les vacances d’estiu.

 ??  ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain