Nou Horta

Paterna presenta un programa de festes que invita a la participac­ió de tot el veïnat

-

L'Ajuntament de Paterna ha donat a conéixer algunes de les principals activitats que se celebraran durant les Festes Majors que donaran inici dijous que ve 17 d'agost amb el pregó que l'actor Ferrán Gadea donarà des del balcó del consistori. La regidora de Cultura i Foc, Paqui Periche ha destacat que enguany, el programa s'ha elaborat perquè "tots els paterners i paterneres, puguen disfrutar i participar activament en les festes, que les puguen viure des de dins i no sols com espectador­s".

En eixa línia, enguany, com a novetat, en la nit del divendres 18 d'agost tindrà lloc un karaoke de música pop rock. Des de de les 23 hores, la plaça del Poble es convertirà en un escenari improvisat en el que els veïns i veïnes podran aprofitar per a sentir-se com a verdaderes estreles del rock, gràcies a l'acompanyam­ent musical del grup paternero Automatic, que ha preparat una completa llista de cançons de grups com a Hombres G, Fangoria, Vetusta Morla o El canto del loco.

Una altra de les activitats més es- perades és el tobogan aquàtic gegant, que estiga any canvia d'ubicació i s'instal·larà en el carrer Sant Antoni. Durant les passades festes més de mil veïns i veïnes van disfrutar de l'atracció, que compta amb més de cent metres de longitud.

A més, el divendres 25, tots els paterners i paterneres es donaran cita en un multitudin­ari sopar a l'aire lliure. L'acte tindrà lloc a partir de les deu i mitja de la nit en El Carrer Major, on es distribuir­an taules i cadires al llarg de més de 125 metres, amb capacitat per a centenars de persones. Els assistents hauran de portar els seus entrepans i beguda i l'Ajuntament es farà càrrec dels aperitius durant el sopar. Finalment, també destaca l'àmplia oferta d'activitats infantils que se celebraran en els distints barris del municipi durant les festes. Lloma Llarga, Campament, Alborgi, o Santa Rita, acolliran espectacle­s dirigits xiquets i xiquetes.

A més a més, enguany l'actor valencià Ferran Gadea serà el pregoner de les festes, i es que el pròxim 20 d'agost, l'actor eixirà a la balco- nada del consistori acompanyat de Raquel Canterero per a anunciar i festejar l'inici de les festes de Paterna.

Tal com ha assenyalat la regidora de Tradicions, Cultura i Foc, Paqui Periche, ''Ferran Gadea és un actor molt volgut en la nostra terra i és la persona idònia per a recitar el pregó en este any tan especial en el qual La Cordà de Paterna ha sigut declarada Festa d'Interès Turístic Nacional''. L'actor va nàixer a Burjassot, en una família de forners i va estudiar art dramàtic en l'Escola Superior d'Art Dramàtic de València (ESAD). Encara que és més conegut pel seu paper de ''Tonet'' en la sèrie de televisió ''L'Alquería Blanca'', al llarg de la seua extensa carrera ha participat en nombroses obres de teatre com ''Las Variacione­s de Goldberg'', o ''El sí de las niñas''. En cinema ha treballat amb directors com Álex de l'Església en ''Chispa de la Vida'', o Miguel Ángel Bardem en ''Noche de Reyes''. També ha participat en sèries com ''Cuéntame'' de TVE o 'La que se avecina' de Telecinco. Enguany l'actor ha sigut guardonat amb el premi al Millor Actor de l'Associació d'Actors i Actrius Profession­als de València, de la qual va ser president, per la seua interpreta­ció en l'obra ''El sopar dels idiotes''.

Celtas Cortos se suma a l’oferta de concerts de les Festes L'auntament, a través de la Regidoria de Tradicions, Cultura i Foc, ha donat a conèixer el grup de rock que actuarà a les pròximes Festes Majors, i no és un altre que el mític grup espanyol de Folk Rock, Celtas Cortos.

El grup vallisotel­ano actuarà per a tots els veïns i veïnes de Paterna en el CEIP Villar Palasí dijous 24 d'agost a les 23:30h. La banda, re- coneguda a nivell internacio­nal i composta per Alberto García, Oscar García, Jesús H. Cifuentes i Goyo Yeves, conjuga sons cèltics, rock i altres estils com el ska. Des del seu inici, Celtas Cortos ha venut prop de dos milions de discos i ha oferit més de 2.000 concerts. Durant les festes de Paterna, els paterners i paterneres podran disfrutar de temes del seu últim àlbum, “In crescendo”, però també d'alguns dels seus temes més coneguts com “Cuéntame un cuento”, “20 de abril” o “Tranquilo majete”. El grup anirà precedit per les actuacions del raper Arkano i els paterners Space Elephants, que actuaran el dimarts 22 d'agost. El cartell de concerts de les Festes Majors tancarà amb l'actuació del grup Maldita Nerea el divendres 25 d'agost, també en el CEIP Villar Palasí de Paterna.

 ??  ?? Venta del llibret de festes
Venta del llibret de festes
 ??  ?? Celtas Cortos
Celtas Cortos
 ??  ?? Ferran Gadea
Ferran Gadea

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain