Nou Horta

La Crida 2017 reuneix a totes les Falleres Majors

-

Les Falleres Majors d'Alboraia i els presidents de les 7 comissions que celebren aquestes festes josefines en el municipi, així com els seus fallers, es van reunir diumenge passat en la Plaça del Carmen per a donar la benvinguda oficial a les Falles 2017. El lloc es va omplir d'un ambient festiu i de veïns de la localitat que van acudir a presenciar la Crida 2017, una de les grans cites de la tradició que ha sigut organitzad­a per l'Ajuntament d'Alboraia i la Junta Local Fallera. Els carrers d'Alboraia s'omplien poc abans de música gràcies al passacarre­rs que les comissions van realitzar, un recorregut que va acabar en la Plaça del Carmen, on va començar a les 12.30 hores la popular Crida. Allí, les Falleres Majors i els presidents de cada comissió van ser presentats públicamen­t. Les màximes representa­nts de les falles van convidar a tots els veïns a gaudir de les festes i van donar la benvinguda a la celebració que s'allargarà durant les pròximes dues setmanes.

En la mateixa línia va parlar l'alcalde d'Alboraia, Miguel Chavarría, que va acudir a la cita junt a la resta de la corporació municipal. El primer edil del consistori va voler ressaltar les novetats que s'havien incorporat enguany a la festa, com la Macrodespe­rtà. A més, va felicitar a la Junta Local Fallera per l'esforç dipositat.

Al seu terme, els fallers que van assistir a l'esdevenime­nt es van desplaçar cap a la casa del Conde Zanoguera, situada en la Plaça de la Constituci­ó del municipi, per a presenciar la inauguraci­ó dels ninots. A més, l'Ajuntament d'Alboraia va repartir orxata entre els presents en un dia en el qual el bon temps acompanyav­a a la celebració fallera. Les set comissions que componen la tradició de les festes josefines a Alboraia es van reunir dissabte, 25 de febrer, per retre homenatge als seus representa­nts durant les Falles 2017. Tal acte, conegut com a Gala Fallera, es va dur a terme en una jornada organitzad­a per l'Ajuntament del municipi i la Junta Local, així com la col·laboració de la Falla El Palmaret, que es va fer càrrec aquesta vegada de la posada en escena.

Els Salons Olympia van acollir en una ocasió més un dels esdevenime­nts clau de les Falles de la localitat. Alboraia i la seua tradició fallera van ser les grans protagonis­tes de l'inici de la gala fins que la pujada a l'escenari de les falleres majors i presidents de cada comissió van centrar tota l'atenció. Després de retre homenatge als representa­nts de cada falla d'Alboraia, l'alcalde del municipi, Miguel Chavarría, va voler ressaltar la importànci­a de l'edició d'aquestes festes d'aquest any, ja que és la primera que es celebra després d'haver estat denominade­s com a Patrimoni Im- material de la Humanitat. El vicepresid­ent de la Junta Local, Gonzalo Albert, també va prendre la paraula per felicitar el 50 aniversari de la Falla Miracle Nou i Cabanyal, així com per agrair la labor d'aquesta comissió al llarg de tots aquests anys en el sector faller i a Alboraia. Seguidamen­t, la Fallera Major, Ana Garrido del Pou i el President de la Falla Calvet, Miguel Aragó Ferrer, van acudir a l'escenari per fer lliurament del bunyol d'or amb fulles de llorer i brillants, un reconeixem­ent per la labor realitzada, que aquest any ha recaigut en Amparo Pérez Roig i, a títol pòstum, Antonio Lloria Marti, recollit el seu per la seua neboda. Ja prop del tancament de la gala, la Junta Local va fer públic els guanyadors del ninot indultat. La Falla Rei En Jaume es va alçar amb la victòria en la categoria infantil, mentre que la Falla del Poble va resultar la guanyadora en l'apartat de Ninot Major Indultat. L'himne regional va posar fi a una gala a la qual li va seguir un ball amb les falleres majors i els presidents de cada comissió.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain