Nou Horta

Estefanía Bueno Valero i Claudia Alacreu González, Falleres Majors 2017 de Paterna

-

La Fallera Major de Paterna 2017 és Estefanía Bueno Valero, té 24 anys, ha estudiat la carrera d’Educació Infantil, un màster en dificultat­s d’aprenentat­ge i traballa en un restaurant de menjar ràpid. Pertany a la comissió Sant Roc des de fa aproximada­ment 9 anys. Els seus tios són els que la van introduir al món de la festa fallera. La seua major afició és el bàsquet, ja que tota la seua vida ha practicat aquest esport. No obstant, una lesió va fer que haguera de deixar-ho fa 3 anys però ens comenta que no ens rendirà i l’any que ve intentarà reprendre’l. D’altra banda, la Fallera Major Infantil, Claudia Alacreu González té 10 anys i cursa cinqué al CEIP Villar Palasi. Pertany a Falla Plaza Dos de Mayo en la que tota la seua família és fallera també. El seu color favorit és el roig i la seua pel·lícula “Campanilla”. A més, durant el seu temps lliure li agrada patinar, pintar i ballar.

Com espereu que siguen les pròximes Falles? Estefanía: Les fallas las espero con muchas ganas e ilusión, ya que van a ser muy especiales vivirlas desde otro punto de vista con gente maravillos­a como es la corte y mi pequeña Claudia que es un encanto.

Claudia: De les falles tan sols espere que siguen igual de bones que tot el que he viscut des de el dia 1 d'octubre en què em nomenaren Fallera Major Infantil de Paterna al costat de les corts i d’Estefanía.

Quin és l'acte que més il·lusió vos fa viure? Estefanía: El acto que espero con más ilusión es la Ofrenda ya que es algo muy emotivo y lleno de color y felicidad llevando nuestros deseos a la Mare de Déu. Claudia: L’acte que espere ara en més il·lusió és les albaes per a visitar a totes les comissions i l'Ofrena, l'acte més omitiu, portar-li les flors a la verge.

Quines són les persones que més vos estan donant suport en aquesta etapa tan especial? Estefanía: Las personas que más me ayudan son mis padres, mi abuela que está super ilusionada y lo vive mucho y mi pareja que está siempre a mi lado acompañánd­ome en todo lo que puede. Claudia: Per supost la meua família, els meus pares, germans i iaios. Però no puc oblidar a les mares de les Corts, sempre amb nosaltres en tots les actes.

Com es viu la Crida com a Falleres Majors? Estefanía: La Crida como fallera mayor fue super especial porque salir y ver a toda la gente a los pies del ayuntamien­to esperando a dar el pistoletaz­o para el inicio de las Fallas fue algo increíble y todas las personas estaban unidas por la mismo pasión.

Claudia: La Crida des del balcó de l’ajuntament és un moment inoblidabl­e. És un cúmul de sensacions, emoció, responsabi­litat i orgull.

Com descriurie­u les Falles de Paterna?

Estefanía: Son pura tradición ya que estamos retomando cosas que se hacían hace años y son especiales porque todos los falleros las vivimos y las llevamos en la sangre y luchamos para que no decaigan. Luego también por los actos propios que tenemos como la Crida y nuestra particular ofrenda.

Claudia: Les falles en Paterna són un exemple de germanor, esforç i treball.

Quin element de les festes falleres penseu que més les representa?

Estefanía: Como elemento principal para describir las fallas están los monumentos donde se ve reflejado el esfuerzo de todo un año y llena de vida y color al pueblo. Por otro lado las 18 comisiones que somos, siendo todas por igual, con los mismos valores los mismos sueños y las mismos ganas de hacer falla.

Claudia: L'element més representa­tiu de les Falles per a mi és el monument, imatge del treball de tota comissió fallera.

Quin és el vostre vestit preferit i per què? Qui vos pentina de fallera?

Estefanía: Mi vestido preferido es el de Fallera Mayor de Paterna porque me encanta el color y es especial, con él estoy viviendo mi sueño. Me peina una amiga de la falla que es una gran peluquera.

Claudia: El meu vestit preferit és el que vaig estrenar el dia de la Crida que el vaig escollir amb el meu pare. Em pentina la perruquera meua de tota la vida, Mari Carmen.

Per què volieu ser Falleres Majors de Paterna? És com vos ho imaginaveu? Estefanía: Quería ser fallera mayor para vivir las Fallas desde otro punto de vista y porque representa­r a todas las comisiones es un orgullo y aunque es una tarea difícil es super bonito y se vive con mucha ilusión. Es mejor de lo que me pensaba ya que es algo mágico, vivir cada acto como si fuera el último ya que esta oportunida­d no pasa dos veces y como he dicho, es alegría, felicidad y emoción a la vez.

Claudia: Visc les Falles des que vaig nàixer i ser fallera major infantil de Paterna és el somni de tota xiqueta fallera. És millor que com m’ho imaginava. No cambiaria res.

 ??  ?? Estefania Bueno Valero, FM de Paterna
Estefania Bueno Valero, FM de Paterna
 ??  ?? Claudia Alacreu González, FMI de Paterna
Claudia Alacreu González, FMI de Paterna

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain