Nou Horta

Saluda de l’ alcalde

- Ramón Puchades Bort Alcalde d’Almàssera

Si feu un xicotet esforç i es concentreu uns segons, podreu sentir una sensació ben coneguda per tots nosaltres. Una sensació que torna, una vegada més, amb els dies de pluja i els dies de sol que, entrellaça­ts, ens fan imprevisib­le cada dia. Estic parlant de les Falles.

Parlar de les Falles és parlar de festa, de tradició, de cultura i de la nostra terra. Amb cada nou any, els arrels de les Falles es fan més forts, més profunds i arriben a més parts de la nostra societat. Una celebració es converteix en tradició quan en ella participen, col·laboren, creixen i s’alimenten tantes arts i discipline­s diferents. La creativita­t de l’elaboració dels monuments, l’art de la música que conquesta els nostres carrers, la dedicació i l’esforç de l’organitzac­ió, el treball de fer créixer la il·lusió i la cooperació entre amigues i amics.

Les Falles no són una simple celebració, no són ni tan sols una tradició. Abasten tantes experiènci­es, tants esforços, tanta ale- gria, tanta bellesa, tanta intensitat que són alguna cosa més. Per a mots és una cosa inexplicab­le, i són les coses inexplicab­les les que ens fan viure, les que expliquen la nostra existència i la nostra identitat.

Vull donar les gràcies i l’enhorabona a totes i tots els que feu possible aquests dies, i vull animar a tot el món que es contagie d’aquesta intensitat i d’aquestes ganes de viure.

Cada segon és un moment irrepetibl­e, així que fem d’aquestes Falles uns dies únics.

Una forta salutació.

 ??  ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain