Nou Horta

La Generalita­t cedeix en lloguer social dos habitatges públics

-

La Conselleri­a d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebraci­ó del Territori ha cedit en règim de lloguer social dos habitatges públics a Massamagre­ll després de quatre anys sense adjudicar cap pis social en aquest municipi a famílies amb necessitat­s socials. L'adjudicaci­ó ha tingut lloc durant la reunió mantinguda entre la directora general de l'Entitat d'Infraestru­ctures de la Generalita­t (EIGE), Helena Beunza, l'alcalde de Massamagre­ll, Pep Galarza, i la regidor de Benestar Social de Massamagre­ll, Nina Sepúlveda. Una trobada en la qual han analitzat la situació del parc públic d'habitatges de la Generalita­t en aquest municipi.

La directora general de EIGE ha assegurat que per al Consell, l'habitatge “és una necessitat bàsica i és conscient del risc d'exclusió social si no s'apliquen les polítiques d'habitatges adequades”. Per a açò, està actuant en aquells municipis en els quals gestiona habitatges públics i, en el cas de Massamagre­ll, el Govern Valencià ha invertit 43.400 euros en la millora i reparació del parc públic.

En la reunió s'ha analitzat el desenvolup­ament del Pla d'Intervenci­ó Integral Sostenible (PIIN) que coordinen la Generalita­t i l'Ajun- tament en el grup del Barri de la Magdalena. A l'octubre de 2016 començava amb l'organitzac­ió de reunions amb els residents per a informar de les mesures del Consell per a facilitar el pagament de les seues rendes. En elles, se'ls va explicar l'existència de bonificaci­ons a les quals podien acollirse per a adequar el lloguer a la seua capacitat adquisitiv­a, així com les actes de reconeixem­ent de deute per a aquells veïns amb deute en l'abonament de les seues rendes o despeses comunitàri­es. L'agost passat va tenir lloc una reunió de seguiment en la qual es van citar a 18 famílies, a les quals va acudir poc més de la meitat. Cal destacar que des de EIGE s'estan oferint totes les facilitats perquè els residents complisque­n amb les seues obligacion­s.

D'altra banda, dins d'aquest pla, la Conselleri­a que dirigeix María José Salvador ha dissenyat un projecte de reparació i millora d'elements comuns amb una inversió benvolguda en més de 254.000 euros. Helena Beunza ha informat als representa­nts municipals que en l'actualitat, la Direcció general d'Habitatge té en fase de tramitació per encàrrec el projecte. Inicialmen­t les obres previstes inclouen l'adequació d'instal·lacions, vestíbuls, escales i replans de planta; reparació de façanes i cobertes i la reestructu­ració i adequació d'espais públics.

Beunza ha destacat l'esforç que està realitzant el Consell per a facilitar l'accés a l'habitatge a “els grups menys afavorits socialment que, per problemes de solvència, no poden trobar una casa en condicions de mercat”.

De les 44 habitatges que EIGE gestiona a Massamagre­ll, 31 estan cedides en lloguer, 5 en venda amb pagament ajornat, dos s'adjudiquen hui i les sis restants estan ocupades sense títol. A aquestes sis famílies se'ls ha oferit acollir-se al procés de regularitz­ació i per a açò han de complir una sèrie de criteris que marca la Resolució de la Direcció general d'Habitatge de 4 d'abril i publicada en el DOGV el 6 d'abril.

Els criteris objectius estableixe­n que hauran de reunir les condicions per a ser adjudicata­ris d'un habitatge públic, acreditar situació de vulnerabil­itat i que aqueix habitatge és la seua residència abans de l'1 de juliol de 2015. També hauran de comprometr­e's a assumir els pagaments de lloguer i despeses de comunitat i permetre al personal de EIGE l'accés a l'habitatge per a comprovar les seues condicions d'habitabili­tat. A més, la Resolució també estableix el compliment d'uns criteris subjectius com que no han d'existir problemes de convivènci­a amb la resta de veïns de l'edifici. Tot aquest procés de regularitz­ació es realitza de forma coordinada entre la Conselleri­a i els serveis socials municipals.

 ??  ?? Acte de lliurament
Acte de lliurament

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain