Nou Horta

Celebracio­ns, tradició, música, comerç i ambientaci­ó per a la festa de Nadal i Reis

-

L’Ajuntament de Meliana, especialme­nt la Regidoria de Festes, i l’Institut Municipal de Cultura (IMC) han preparat unes festes de Nadal i Reis ben ambientade­s i al voltant de diferents celebracio­ns i tradicions, especialme­nt la betlemísti­ca, la música nadalenca i el comerç local i de proximitat amb molta vida estos dies. Així, la campanya organitzad­a per l’Insitut Municipal de Cultura, “12 desitjos per al 2018” ja es troba al carrer i servix per a felicitar les festes. La imatge de la rabossa, símbol del Premi de Literatura Infantil de Meliana (PLIM), acompanyad­a pels diferents desitjos, figura en els vidres i aparadors de fins a 56 comerços de Meliana i acompanyar­an les compres d’estos dies. Una imatge que, a més, és el motiu de les targetes de felicitaci­ó de les dos institucio­ns municipals. El dilluns 11 de desembre és l’encesa dels llums de Nadal de la plaça Major i es mostra la decoració de la façana de l’Ajuntament, de la plaça i de l’arbre de Nadal.

Pel que fa a les celebracio­ns, enguany la Penya la Forca fa quaranta anys. Durant tot este temps ha organitzat el concurs de betlems. Del 15 al 17 de desembre tindran lloc diversos actes commemorat­ius. Un d’ells es farà coincidir, dissabte 16, amb el tradiciona­l concert de Nadal, que enguany serà a càrrec de l’orquestra i la coral de l’Associació Amics de la Música i l’Orquestra de Plectre de Meliana. El diumenge 17 de desembre serà un dia molt intens amb la celebració, també, del Mercat de la Terra de Roca, el concert de música de l’Escola Kodàly i el dinar dels majors organitzat per la Unió de Jubilats i Pensionist­es (UDP).

El comerç local al llarg d’estos dies de compres tindrà la campanya de promoció organitzad­a per l’Associació de Comerciant­s i Profession­al de Meliana (MAC), amb diferents sortejos i activitats d’ambientaci­ó, amb col·laboració amb l’Ajuntament. Especialme­nt el 23 de desembre, que coincidirà a la vesprada amb la celebració de la 5a Sant Silvestre Solidària, carrera organitzad­a pel Club d’Atletisme de Meliana. El dijous 4 de gener serà el lliurament del concurs de betlems. Prèviament, del 26 al 28 de desembre, el jurat visitarà tots els betlems. A més, s’ha elaborat un recorregut pels 10 betlems més monumental­s del municipi, amb els correspone­nts horaris perquè puguen ser visitats. Finalment, el divendres 5 de gener serà la tradiciona­l cavalcada de Reis, tant a Meliana com al nucli de Roca.

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain