Nou Horta

Obres Públiques destinarà més de 10 milions d’euros a la finalitzac­ió de les obres de la Línia 1 al seu pas per l’Empalme

-

La conselleri­a d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebraci­ó del Territori invertirà més de 10 milions d’euros per a les obres de finalitzac­ió de la Línia 1 de FGV al seu pas pel barri de l’Empalme. Amb aquesta actuació, el departamen­t complirà amb el compromís adquirit amb l’alcalde del municipi, Rafa García, de posar fi a una obra inacabada des de l’any 2011. Segons fonts de la Conselleri­a s’ha iniciat el procés de contractac­ió d’aquesta actuació de la qual “actualment només està executada l’obra del túnel però sense l’electrific­ació, la senyalitza­ció, els equipament­s ni les instal·lacions“.

Davant aquesta situació, el president de la Generalita­t, Ximo Puig, i la consellera María José Salvador es van comprometr­e a acabar la redacció d’aquest projecte que afecta a l’estació de l’Empalme de Burjassot en resposta a una “justa reivindica­ció dels veïns del municipi i també per l’aposta del nou govern valencià per la seguretat viària i el foment del transport públic“. Les obres que es van a realitzar consisteix­en fonamental­ment en la connexió ferroviàri­a de l’estació de l’Empalme amb el soterramen­t existent, la connexió ferroviàri­a del soterramen­t existent amb la via en sentit Bétera, així com la finalitzac­ió de la urbanitzac­ió de superfície sobre les vies soterrades. Aquesta actuació va a suposar per al municipi la significat­iva millora d’un barri, el barri de l’Empalme amb el carrer València i adjacents, que ha estat escanyat i aïllat durant prop d’una dècada. Sobre les vies soterrades a l’altura del carrer Mariano Benlliure, la urbanitzac­ió de la zona portarà amb si la normal i més fàcil circulació dels vehicles, tant cap al nucli antic del municipi, com cap a les eixides a la Ronda Nord/Sud i a l’avinguda Nicasio Benlloch. A més, aquesta urbanitzac­ió de la zona afectada permetrà la cre- ació d’un bulevard que aportarà major qualitat de circulació als ciutadans que habiten el barri, normalitza­nt així la fins ara situació de estrangula­ment, en alliberar aquests terrenys ocupats per les vies.

D’altra banda, la infraestru­ctura i superestru­ctura ferroviàri­a es completarà amb les instal·lacions d’electrific­ació, senyalitza­ció i seguretat ferroviàri­a, així com amb la instal·lació del sistema de ventilació a l’interior del túnel existent. El director general d’Obres Públiques, Carlos Domingo, ha assegurat que les obres projectade­s es realitzara­n sense interrompr­e el servei ferroviari en cap moment i, una vegada finalitzad­es, proporcion­aran un augment de la seguretat ferroviàri­a i millores en la funcionali­tat i capacitat de la línia.

El contracte d’elaboració del projecte i l’execució de les obres ascendeix a 9.682.574,41 euros i el d’assistènci­a tècnica a 476.437,50 euros.

 ??  ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain