Nou Horta

El poble es torna a reunir per retre homenatge a les víctimes del franquisme

-

El darrer dimecres 6 de desembre, Dia de la Constituci­ó, es va commemorar el primer aniversari de la inauguraci­ó del monòlit dedicat a les víctimes de la repressió franquista. L’acte, organitzat per l’associació Paraules contra l’Oblit, va comptar amb la participac­ió del Grup per la Recu- peració de la Memòria Històrica, i amb la presència del regidor Fernando Oliveros i les regidores Paquita Mocholí i Irene Ferré.

El coordinado­r del GRMH, Matías Alonso, va recordar que «els valors representa­ts en la bandera republican­a dipositada en el monòlit són el nexe entre la generació que els va defensar enfront de l'agressió franquista i els que hui fonamenten la Constituci­ó».

Una Constituci­ó que, en paraules d’Alonso, necessita d’una «reforma a fons amb un gest i una altura política com es van produir en el 77, i la millor forma per fer-ho és amb consens, cosa que de moment no han estat capaces d’aconseguir les forces polítiques actuals». Junt al monòlit –que es va inaugurar el 6 de desembre de 2016 amb Pressupost­os Participat­iuses van llegir poemes en pro de «les llibertats i els valors democràtic­s que van defensar tots aquells que sofriren les represàlie­s del regiment franquista», va assenyalar el sociòleg i president de Paraules contra l’Oblit, Xavier Costa.

Un acte necessari i molt emotiu que serví per mantenir viva, un any més, la memòria històrica a Godella.

 ??  ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain