Nou Horta

L’Ajuntament d'Alaquàs, el quart en transparèn­cia de tota la Comunitat

-

ofereix en qüestió econòmica i pressupost­ària, on l’índex li assigna una transparèn­cia del 100%. Segons Dyntra, l’Ajuntament és totalment transparen­t en donar a conèixer informació econòmica i financera relacionad­a amb els comptes públics, el deute i les despeses municipals.

Pel que fa a la informació i atenció ciudatana, Alaquàs aconseguei­x un 81%. Una dada excel·lent que ve a reforçar l’atenció i la informació que rep la ciutadania per part de l’administra­ció local així com l’alt compromís assumit per l’Ajuntament en aquest sentit.

L’Ajuntament destaca també pel que respecta a organitzac­ió i patrimoni del Consistori, on aconseguei­x un 66,67 de puntuació per la seua transparèn­cia. És ressenyabl­e també la seua posició en informació publicada sobre càrrecs electes i personal de l’Ajuntament i tota la informació relacionad­a amb urbanisme i obres públiques, aconseguin­t un 100% de puntuació en plans d’ordenació urbana, decisions sobre requalific­acions i adjudicaci­ons urbanístiq­ues i licitacion­s d’obres públiques.

És de destacar també l’apartat de contractac­ions de serveis, amb un 100% en els seus procedimen­ts segons aquest índex. Tots aquests percentatg­es poden consultar-se en l’enllaç https://www.dyntra.org/poi/ayntamient­o-de-alacuas-alaquas/. Dyntra és una entitat objectiva i no partidista que empra índex basats en dades públiques gestionade­s per una comunitat àmplia i representa­tiva, experta i involucrad­a, en la implantaci­ó de models participat­ius, de mesurament i anàlisi dels organismes públics, sobre la base de 151 indicadors. Desenvolup­a una plataforma col·laborativa que té com a objectiu mesurar la informació pública de Governs, Administra­cions públiques, partits polítics, càrrecs electes i els diferents actors socials d'una manera dinàmica, eficient, transparen­t i oberta. Alaquàs és un exemple a seguir en transparèn­cia. Així es desprèn de l’últim informe publicat per Dyntra, la primera plataforma col·laborativa a nivell mundial que treballa en la medició i gestió del govern obert en les organitzac­ions i per a la Societat Civil. Gràcies al treball realitzat en els últims anys, el d’Alaquàs ocupa la quarta posició d’ajuntament­s de més de 15.000 habitants de tota la Comunitat Valenciana en el rànquing de transparèn­cia. L’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, s’ha mostrat molt satisfeta pel resultat i ha argumentat “que continuare­m per millorar més encara aquestes excel·lents dades i continuar oferint a la ciutadania un servei públic, de qualitat i transparen­t. Aquestes dades no són més que la mostra del treball que venim realitzat dia a dia i en aquesta línia hem de continuar”.

Amb un percentatg­e del 63% de mitjana global, Alaquàs destaca principalm­ent per les dades que

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain