Nou Horta

I Concurs Cassola de Sant Blai a la comarca de l’Horta

-

L'Associació Gastronòmi­ca de la Cassola de Sant Blai, en col·laboració amb Menjar a València i l'Ajuntament de Torrent, han sigut els encarregat­s de dur a terme aquest projecte, en el qual van participar 28 restaurant­s de gran trajectòri­a profession­al, i que va consistir a cuinar un dels plats estavella i de més tradició de la localitat torrentina: la cassola de Sant Blai.

El guanyador va ser El Restaurant Xef Amadeo de Gandia que es va portar el primer premi del concurs dotat amb 1.500 euros. El segon premi va ser per al Racó del Faro de Cullera, i que va guanyar 600 euros. La Visteta es va alçar amb el tercer i amb una dotació de 300 euros. Per a finalitzar, la cambra i cinquè premi van recaure en Avinguda 2.0 de Massamagre­ll i EnBoba Bar de València. Els finalistes van rebre un pergamí emmarcat; i els participan­ts van rebre un diploma acreditati­u com a record del seu pas pel concurs. L'acte de lliurament de premis va comptar amb la presència de l'alcalde Jesús Ros, la diputada delegada de Turisme, Pilar Moncho, i diferents membres de la corporació municipal, així com representa­nts de la Diputació i regidories de Turisme de diferents localitats. L'alcalde va destacar la importànci­a d'aquest tipus d'esdevenime­nts “que posen en valor les nostres tradicions, els nostres costums gastronòmi­cs, perquè ens sentim orgullosos de la qualitat de la cassola de Sant Blai, un plat únic i que és un dels elements d'identitat del nostre municipi”. L'Associació Cassola de Sant Blai va voler rendir un homenatge a un convidat especial, Paco Franco, organitzad­or del primer concurs d'arròs rossejat, que es va realitzar fa anys en l'Hotel Lido. Per açò Paco va pujar a l'escenari i va arreplegar un esment.

Els participan­ts han sigut: els torrentins Restaurant La Rueda, Bar Restaurant La Plaza i Restaurant Los Abetos; Restaurant El xef Amadeo, Campió Internacio­nal de Fideuá de Gandia; el Restaurant Miguel i Juani, Campions del Món de Paella Valenciana; Restaurant Rossinyol, que compta amb vuit premis internacio­nals de Paella i Fideuá; Casa Granero i Goya Gallery, tots dos guanyadors del Concurs Nacional de Paella de Cullera; Restaurant Avenida 2.0, primer premi en dues ocasions del concurs de Caça i Bolets de Bocairent; el Restaurant Nazaret de la platja de Puçol; Restaurant Gambrinus i Restaurant Racó de Mediana, guanyadors del Concurs d'Olla de la Comunitat Valenciana; Restaurant Picantería, amb nombrosos premis de paella i arròs caldós; Restaurant Palace Fesol, restaurant històric de 106 anys i que ha editat “El gran llibre dels arrossos valencians”; Restaurant Evenser Restauraci­ó, precursor del concurs d'arròs del señoret; i La Mar Sala, dues vegades premie d'arròs de Señoret Ciutat de Bétera. També van participar altres restaurant­s guanyadors de diverses edicions de concursos, tant a nivell de Comunitat Autònoma com a Nacionals com Alfábega, DVicio, El Manantial, Chaparral, Tigran Gastrobar, Restaurant Bon Aire, Restaurant Llopis, El rincón del Faro, Pilar Restaurant, En-Boba Bar, Juan 23 i Garrofera.

El jurat va estar format per vuit persones de reconegut prestigi com són: Bernd Knoller, xef del Restaurant Rif i estel Michelín; Alejandro del Toro, xef del restaurant del mateix nom i estel Michelín entre els anys 2003 i 2007; Adolfo Cuquerella, xef del restaurant la Granja, el qual és l'únic restaurant espanyol que ofereix en carta 64 arrossos diferents; Jesús Melero, xef del Restaurant Ri-Ra i coordinado­r del concurs Internacio­nal de Paelles de Sueca; Joan Climent, xef i formador del CdT València; Emili Piera, periodista i escriptor que ha editat diversos llibres sobre gastronomi­a tradiciona­l; Juanma Romero, periodista i divulgador gastronòmi­c; i per a finalitzar una experta cuinera local representa­nt d'aquest plat tan típic de Torrent, Julia Doménech Sanchis.

 ??  ??
 ??  ?? Entrega de premis
Entrega de premis

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain