Nou Horta

Ebri Knight: “Les nostres lletres són la memòria que no hem de perdre, les lluites que no deixem i el futur per construir”

- LAURA GARRIGUES

Nou Horta ha tingut el plaer d’entrevista­r al grup català Ebri Knight, que el 2 de febrer va llançar el seu nou disc ‘Guerrilla’.

ENTREVISTA

Al principi el vostre grup creat en 2004 es deia Nota Negra però vau decidir canviar-ho pel nom actual Ebri Knight, a què es va deure aquest canvi?

El 2005 va ser l’any en què vam decidir pujar per primera vegada a un escenari i això va comportar canvis en els components que érem. El cantant que teníem llavors, en Salva, va decidir plegar i com el nom l’havia proposat ell va decidir endur-se’l per un altre projecte personal. I va ser llavors que vam fer una pluja d’idees per canviar el nom.

Per què el nom Ebri Knight?

El nom va ser una proposta també d’en Salva i és un joc de paraules que es pot entendre de moltes maneres. Amb l’Ebri volíem fer referència al món de la taverna, on des de sempre s’ha creat i transmès la cultura popular i la música de transmissi­ó oral. A més, sempre hem tingut una clara influència de la música atlàntica i anglosaxon­a i ho vam voler deixar palès amb el Knight en anglès.

Com definiu el vostre estil musical?

Acostumem a resumir-lo com a Folkrock tot i que com la majoria d’etiquetes queda molt curta. Per exemple, moltes de les nostres cançons fan un pas més enllà del rock a nivell de contundènc­ia. També sovint hi sumem el concepte “hooligan”, amb el que volem transmetre la nostra actitud on ens deixem la pell dalt l’escenari igual que volem que el públic se la deixi a sota.

Com i per què es va formar el grup?

Com molts grups, va néixer entre amics per començar a tocar les cançons de grups que escoltàvem com Levellers, Pogues,.. I vam pensar que per què si ells havien aconseguit fusionar el seu estil folk amb el rock o el punk en anglès no podíem nosaltres dur-ho a la nostra terra en la nostra llengua.

Heu presentat el vostre nou àlbum 'Guerrilla', què anem a trobar en aquest nou disc?

A nivell de missatge és un disc que segueix la línia combativa dels anteriors, tot i que potser en aquest hem fet més evident els homenatges que hi ha i potser més explícites les reivindica­cions. A nivell musical és un disc que evoluciona cap a un so més contundent sense perdre la força dels melòdics que ens caracterit­zen.

Teniu col·laboracion­s amb altres grups o cantants? Si és així, com ha sigut treballar amb ells?

Així com en altres discs sí que n’hem tingut, a Guerrilla no comptem amb altres cantants que hagin col·laborat. L’única col·laboració ha estat la de les noies de Roba Estesa a la secció de cordes de Vientos del pueblo. I com sempre ha estat un honor i un plaer comptar amb elles.

Com hem pogut saber, aquest nou treball està ple d'homenatges, és açò el que us inspira a crear les vostres lletres?

Les nostres lletres parlen del que passa al nostre voltant, de la memòria que no hem de perdre, de les lluites que no hem de deixar i del futur que hem de construir. Però també com dius és un disc on hem dedicat homenatges que fa temps que volíem fer: a les dones, al poeta Miguel Hernandez, al moviment obrer, als pobles kurd i irlandès o a les Brigades Internacio­nals.

Aquest és el quart disc que heu tret, en què es diferencia dels anteriors?

Respecte Foc!, el nostre anterior treball, Guerrilla planteja una evolució a nivell de so i de concepte. És un disc directe i contundent i pretén transmetre un missatge d’esperança, lluita i solidarita­t. A nivell de so el canvi és evident ja que hem deixat a la base fer un pas endavant per guanyar protagonis­me, sense perdre però les línies melòdiques que represente­n l’esperit d’Ebri Knight.

On us podrem veure actuar pròximamen­t?

El 2 i 3 de març comencem la gira a Madrid i Barcelona respectiva­ment. A partir d’aquí, les següents setmanes ens les passarem girant per Europa i tornarem cap a casa a l’abril. Esperem veure’ns aviat.

 ??  ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain