Nou Horta

Salutació de l’alcalde

- Ramón Puchades

“Des del cor de la nit, la primavera certa ja sobre el ròssec d’un perfum, salta, i s’esmuny, i es corba, i s’adelera per fer-se clara entre una flor i el fum.” Acaba l’hivern. Arriba la primavera. El calor, la llum dels dies llargs, la pluja, el bon temps. I, com deia Joan Fuster a les seues anterior paraules, ve acompanyad­a d’un olor, d’un moviment i d’una llum que esperem d’any en any. Les falles marquen el canvi d’una estació a altra. Marquen una tradició nascuda als tallers dels fusters. Les falles ens parlen de la nostra memòria, de la nostra infantesa. Però signifique­n sobretot, goig. Alegria d’estar junts amb els nostres companys de falla, companys de festa i somnis. Alegria de ser valencians. De ser poble. D'estar junts.

Les falles són l'expressió de l'alegria de ser, de reconèixer-nos, junts, i reiterant els gestos dels nostres avantpassa­ts, i renovant-los, i projectant­los cap a gestos futurs. Eixe goig de sentir-se part d'una cadena de persones que treballen, es preocupen i s’esforcen dia a dia per continuar celebrant l’alegria de ser un poble que ve de lluny i que va lluny. Un poble obert, de portes obertes.

Vull agrair la il•lusió, les ganes i el treball desinteres­sat de les falleres i fallers que cada dia de l’any feu més gran aquesta festa, dels veïns i veïnes que participeu d’una forma o altra d’ella. Un treball que s’ha d’agrair i valorar. Us desitge unes bones i inoblidabl­es Falles 2018!

 ??  ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain