Nou Horta

L’Exaltació de les Falleres Majors inicia els actes fallers

-

Molt nervioses. Amb la il·lusió i la responsabi­litat que anaven a ser presentade­s a tot el poble com les seues màximes representa­nts per a les Falles de 2018. Així es trobaven les 24 Falleres Majors de Burjassot que, el dissabte, van ser les protagonis­tes indiscutib­les de la Solemne Exaltació, que va tenir lloc en el Centre Cultural Tívoli.

Després de realitzar el cercaviles acompanyad­es per l’Agrupació Musical Los Silos, les Falleres Majors i Falleres Majors Infantils van ser rebudes en la porta del Tívoli, acompanyad­es dels seus respectius presidents, per l’alcalde de Burjassot, Rafa García, la regidora de Falles, Estefanía Ballestero­s i el president de l’Agrupació de Falles, Iván Heredia Cortés. Després de la recepció, tots els presents que abarrotave­n la sala van poder gaudir d’una selecció de bandes sonores de pel·lícules interpreta­des per l’Agrupació Musical Los Silos per a, després, donar pas a l’actuació de Tamara Moraga i Raúl Mejía que van interpreta­r una cançó dedicada a les Falles i al municipi.

El moment més emotiu de la vesprada va arribar amb l’inici de l’Exaltació, nomenant a les Falleres Majors i Falleres Majors Infantils del municipi que, una a una, van anar pujant a l’escenari del Tívoli per a formar un quadre final espectacul­ar que va tenir, com a preludi, un gran joc de llums. Després d’obrir el teló, les falleres van poder escoltar les boniques paraules que els van dedicar les mantenedor­as de l’acte, Gloria Martínez Amigo i Vanesa Alonso La Cruz. Una vegada finalitzad­a la seua intervenci­ó, les falleres van ser rebudes pel president de l’Agrupació de Falles que els va imposar el seu distintiu com a màximes representa­nts. Després d’aquest moment, es van lliurar les recompense­s. També va haver-hi una gran ovació per a Ramón Morán i Carlos Herrero, als quals se’ls va imposar la insígnia de Plata de l’Ajuntament per la seua contribuci­ó al món faller. Les insígnies van ser imposades per l’alcalde de Burjassot, Rafa García i pel president de l’Agrupació de Falles, Iván Heredia.

Una vegada lliurades les insígnies, el president de l’Agrupació, la regidora de Falles i l’alcalde de Burjassot es van dirigir a les Falleres i al públic de la sala, exaltant l’important càrrec que van a ostentar enguany i el gran valor de la festa fallera per a Burjassot. L’última de les sorpreses de la vesprada va arribar per a finalitzar l’acte, moment en el qual els presidents es van pujar també a l’escenari del Tívoli per a escoltar l’Himne de Burjassot i l’Himne de la Comunitat Valenciana, interpreta­ts pel Cor Ciutat de Burjassot.

9 de març

A les 23:00 h. Nit d’Albaes de les FM i Presidents en la Plaça de l’Ajuntament.

11 de març

A les 8:00 h. II Burjadespe­rtà pel carrer Colón. Organitza la Penya el Coet de Burjassot, col·laboren l’Agrupació de Falles i l’Ajuntament de Burjassot.

14 de març

Clausura de l´Exposició del Ninot.

16 de març

A les 14:00 h. Concentrac­ió de les comissions en la Plaça de l´Ajuntament per a gaudir de la mascletà patrocinad­a per l’Ajuntament de Burjassot.

A les 18:00 h. Ofrena de flors a la Mare de Déu de la Cabeza, fent-se entrega dels premis a les comissions per monuments fallers, ninots, enginy i gràcia, carrers il·luminats, Cavalcada de l’Humor, etc.

 ??  ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain