Nou Horta

III Jornades Cinològiqu­es de Recerca, Rescat i Detecció

-

Una cita anual de quatre dies de duració a la qual acudira en equips profession­als de salvament de tota Espanya amb l’objectiu de demostrar una vegada més les habilitats amb què el binomi humà-gos pot fer front a situacions de emergència. Les Jornades estan coorganitz­ades per Maskokotas, grup valencià referent en l’atenció de les mascotes, i SCAN Scent Analysis, companyia formada per instructor­s canins d’unitats policials i militars. L’esdevenime­nt també compta amb el suport de l’Ajuntament de Massanassa i de marques especialit­zades com Gosbi i Trixie .

El programa de les Jornades es desenvolup­à els dies 21, 22, 23 i 24 de febrer a diversos emplaçamen­ts, tots ells ubicats en les províncies de València i Alacant. Els exercicis plantegen als equips situacions simulades de perill (ficcionade­s per figurants), com localitzac­ió d’extraviats o rescat de víctimes en afonaments, a més de detecció d’explosius i estupefaen­ts com a novetat a esta edició.

Assistiran unitats canines dels cossos de seguretat de l’Estat: membres de la UME (Unidad Militar de Emergencia), membres de Protecció Civil de València, Castelló i Granada, Bomberos de Granada i Bombers de Catalunya, membres del Cuerpo Policial de Cullera i grups de rescat d’Euskadi, Málaga i Múrcia. El campa- ment base dels equips estava habilitat en les instal·lacions del centre Maskokotas en Massanassa .

El dia 21 de febrer es presentare­n les Jornades al Saló de Plens de l’Ajuntament de Massanassa amb la presència de l’alcalde de Massanassa, Vicent Pastor, el primer tinent d’alcalde, Francisco Comes Monmeneu, la regidora Begoña Nieva així com representa­ts de les diferents entitats organitzad­ores.

 ??  ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain