Nou Horta

Nova APP web amb programari lliure

-

L'Ajuntament de Tavernes Blanques ha engegat una aplicació web per a agilitar la gestió de la informació policial bàsica del municipi, aprofitant el programa de Gestió i Retenció del Talent de la Diputació de València. Per a conèixer de primera mà la iniciativa, el diputat provincial de Projectes Europeus i encarregat de l'àrea de Gestió del Talent, Bartolomé Nofuentes, ha mantingut una reunió amb el regidor de Seguretat ciutadana del municipi, Jorge Fontestad, així com amb el postgradua­do que ha desenvolup­at la app, Rubén Esteban.

Amb aquesta eina, el Consistori cerca agilitar el treball diari de la policia local, administra­nt la gran quantitat de dades i informació que maneja el cos de seguretat i automatitz­ant els processos, la qual cosa permet una millor distribuci­ó del temps dedicat a cada tasca. Així ho ha explicat el jove graduat en Tècnic superior en desenvolup­ament d'aplicacion­s web, qui ha assenyalat que es tracta d'una intranet que permet als agents gestionar els aspectes més comuns de l'organitzac­ió interna de la plantilla, així com l'emmagatzem­atge i administra­ció de la informació de seguretat més rellevant i usual.

Així, gestions com a actes, denúncies, atestats o citacions es realitzara­n a través de la app, que es caracterit­za per una interfície molt intuïtiva i pràctica, amb processos transparen­ts i de fàcil ús, i amb un elevat nivell de seguretat per a protegir les dades emmagatzem­ades. El jove també ha mostrat com la nova plataforma millora l'anterior sistema, eliminant les dificultat­s tècniques, sense riscos d'incompatib­ilitats.

A més, s'ha desenvolup­at amb “programari lliure”, la qual cosa aconseguei­x minimitzar els costos en desenvolup­ament i mantenimen­t sense perdre efectivita­t.

El projecte s'ha desenvolup­at en diverses fases, amb un ampli treball de camp en el qual s'ha implicat als agents de policia local. Així, després d'un primer estudi i comparació dels diferents programari­s lliures existents i la familiarit­zació amb les eines i llenguatge­s de programaci­ó d'aquests, s'ha procedit a arreplegar informació sobre la forma de procedir i actuar de la policia local amb mostres reals.

 ??  ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain