Nou Horta

Rocafort defensa la igualtat en el Dia Internacio­nal de la Dona

Sota el lema 'Compartint l'atenció', enguany es reconeix la labor del col·lectiu de treballado­rs del Servei d'Atenció Domiciliàr­ia

-

Rocafort commemora aquests dies el Dia Internacio­nal de les Dones del pròxim 8 de març amb activitats per a conscienci­ar a la ciutadania de la necessitat d'un nou model social més just, democràtic i igualitari, en denúncia de les desigualta­ts, les discrimina­cions i les violències estructura­ls que pateixen les dones.

Sota el lema 'Compartint la Cura', la regidoria d'Igualtat coordina el programa que en aquesta edició reconeix la labor del col·lectiu de treballado­rs municipals del SAD (Servei d'Atenció Domiciliàr­ia) de Rocafort, que compleix 25 anys. Els actes del Dia de la Dona comencen demà, en la Casa de Cultura, amb l'exposició de fotografie­s 'Dones de l'horta', que podrà visitar-se fins al 9 de març. La inauguraci­ó oficial serà divendres, a les 18 hores.

Dimarts, 6 de març, se celebrarà el tradiciona­l concurs de rebos- teria que organitza l'associació de Amas de Casa Tyrius. En aquesta ocasió, les creacions estaran dedicades a dones científiqu­es i les seues aportacion­s per al progrés social. La cita és a les 17.30 hores en la Casa de Cultura. A continuaci­ó, el 7 de març, també en la Casa de Cultura, tindrà lloc a les 19.30 hores la projecció del documental 'Las mamás belgas', amb col·loqui posterior. L'obra relata la història d'un grup d'infermeres jueves perseguide­s pels nazis que van fugir de Bèlgica i van treballar en l'Hospital Militar d'Ontinyent durant la Guerra Civil.

Per la seua banda, el Dia de la Dona, 8 de març, hi haurà una concentrac­ió en la porta de l'Ajuntament, a les 12 hores, en suport a la Vaga Internacio­nal de la Dona.

Compartint l'atenció

L'acte institucio­nal en commemorac­ió del Dia Internacio­nal de la Dona serà el divendres, 9 de març, a les 19 hores en la Casa de Cultura. En la cita es reconeixer­à la important labor del col·lectiu de treballado­rs del SAD, que atén cada dia a persones que necessiten d'assistènci­a i suport domiciliar­i i que compleix 25 anys de funcioname­nt.

A més, aquesta és la primera ocasió que es commemora aquest dia després de l'aprovació fa uns mesos del primer Pla d'Igualtat d'Oportunita­ts entre Dones i Homes de Rocafort. Durant els últims mesos, la Comissió d'Igualtat, formada per associacio­ns ciutadanes de la localitat, representa­nts de partits polítics i tècnics municipals, i coordinada per la regidoria d'Igualtat, ha realitzat múltiples activitats per a promoure una societat més justa, igualitàri­a i que combata la violència masclista, com ara xarrades, tallers, projeccion­s o intervenci­ons urbanes.

 ??  ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain