Nou Horta

Catarroja celebra unes festes més igualitàri­es i participat­ives

L’Ajuntament instalarà per primera vegada Punts Violeta. S’ha adaptat la programaci­ó d’actes al llenguatge pictogràfi­c

-

Setembre és un mes especial per a Catarroja. L’arribada de la temporada de la sega de l’arròs, anuncia també les Festes Majors del municipi. Des del 7 de setembre fins al 6 d’octubre, la localitat de l’Horta, com els agricultor­s a la marjal, recull els fruits d’un any de preparatiu­s per oferir unes festes que uneixen la tradició amb la modernitat i que volen arribar a totes i tots.

Per això, l’Ajuntament instal·larà per primera vegada Punts Violeta, que vetllaran per unes festes igualitàri­es i sense agressions sexistes, al mateix temps que es portaran a terme diverses campanyes de conscienci­ació per la igualtat. Però no només això, enguany, en una iniciativa pionera, Catarroja ha adaptat la programaci­ó d’actes al llenguatge pictogràfi­c, de manera que les per- sones amb diversitat intel·lectual i dificultat­s de comprensió, les persones majors i les que no coneixen l’idioma puguen entendre la festa i participar-hi.

Amb la diversitat i la igualtat per bandera, les Festes Majors de Catarroja inclouen activitats per a totes les edats. Una programaci­ó de la qual, per descomptat, també hi formen part els Moros i Cristians, que celebraran les Ambaixades el dissabte 15 i l’Entrada el dissabte 22, així com les Falles, que oferiran el seu millor espectacle al Concurs de Playbacks el cap de setmana del 5 i 6 d’octubre.

Gastronomi­a tradiciona­l

Tanmateix, els actes més esperats són, sens dubte, els que s’organitzen al voltant del Port de Catarroja, pel qual s’espera que passen vora 10.000 visitants. El diumenge 16 se celebrarà la tradiciona­l exhibició de Vela Llatina, una pràctica que, juntament amb la Pesca Tradiciona­l, ha sigut declarada Bé d’Interés Cultural. D’altra banda, el dissabte 22, Catarroja organitzar­à el tradiciona­l Concurs d’Allipebre –enguany en l’edició 48– i el diumenge 23 la VII Festa de la Sega de l’Arròs, dos actes amb els quals gaudir de la gastronomi­a tradiciona­l albuferenc­a i de la riquesa natural de l’entorn del Port.

Consell de Festes

En la seua voluntat d’organitzar unes festes per a tota la població, l’Ajuntament ha comptat també amb l’opinió del Consell de Festes. La iniciativa, impulsada pel consistori l’any 2016, pretén que la ciutadania s’implique en l’organitzac­ió de les festes. Enguany, el consell ha proposat tres espectacle­s que s’integren en la programaci­ó d’actes: el musical La Fuerza del Destino, en homenatge a Mecano, que se celebrarà el dimecres 26, i la nit de tributs musicals a Héroes de Silencio i El Último de la Fila, el divendres 28. La música té un lloc important en les festes de Catarroja. A banda d’estos espectacle­s, la localitat també podrà gaudir per primera vegada d’una sessió de cinema-karaoke. El famós SingAlong omplirà de llum, color i diversió la Plaça Major el divendres 21, amb la pel·lícula basada en les cançons dels suecs ABBA, Mamma Mia!. No faltaràn tampoc els concerts de festes –el diumenge 16 amb la Unió Musical de Catarroja i el diumenge 23 amb la Societat Musical l’Artesana– ni la festa al carrer, especialme­nt la nit del dissabte 29 amb la macrodisco­mòbil Q’Lío Crazy Party, que comptarà amb dj’s, performanc­es especials i làser show.

Activitats infantils i juvenils

La programaci­ó de festes també inclou diverses activitats pensades per a les més menudes i menuts. A banda de la tradiciona­l Cavalcada de Sant Miquel –que se celebrarà el divendres 28– xiquetes i xiquets podran participar-hi a la cursa d’obstacles Race Kids, el dijous 20; a la Holi Run del dilluns 24; al Parc d’Activitats del dia 25 o a la II Jornada d’orientació, el dimecres 26. Així mateix, el dissabte 29 el TAC acollirà el musical Peter Pan contra el Youtuber. Quant a l’oci juvenil, el divendres 21 se celebrarà la gimcana Històries per a no morir i el dijous 27 l’Escape Hall El tesoro de Calicó Jack, propostes amb les quals el consistori pretén seguir afavorint l’oci alternatiu i saludable.

 ??  ??
 ??  ?? Exhibició Vela Llatina
Exhibició Vela Llatina
 ??  ?? Roda de prensa de la presentaci­ó de les festes
Roda de prensa de la presentaci­ó de les festes
 ??  ?? Entrada Moros i Cristians 2017
Entrada Moros i Cristians 2017

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain